Meleg hétvége volt

2013.07.07. 20:09 Módosítva: 2013.07.07. 20:10

SOHA ENNYIEN A BUDAPESTI PRIDE-ON

A 15 ezres becslés is elhangzott, de 8-10 ezren biztosan felvonultak szombaton a belvárosban a budapesti Pride-on. A meleg büszkeség napját az idén több mint 430 cég támogatta kiállásával, a Google, a Prezi és Espell kezdeményezéséhez az Index is csatlakozott. Az idén lényegében attrocitás nélkül zajlott a rendezvény, ellentüntetők kevesen, távolról, és csak a menet egy pontján kiabáltak, de a felvonulás jelentős rendőri biztosítás mellett zajlott, a menet útvonalát szinte hermetikusan elzárta a rendőrség, a szimpatizánsok sem tudtak menet közben csatlakozni. A felvonulás után három résztvevőt támadott meg néhány szélsőjobboldali.

 DSC 4658 

VETTEL NYERTE A NÉMET NAGYDÍJAT, MURRAY WIMBLEDONT

Andy Murray 77 év után nyert újra Wimbledont a férfi mezőnyben a briteknek, a döntőben nagyon akart, mindent befutott, okos tenisszel verte 6:4, 7:5, 6:4-re a magához képest haloványabb, de időről időre megvillanó Novak Djokovicsot.

Sebastian Vettel nyerte a németországi Forma-1-es futamot, mindössze egy másodperccel a Lotus-szal versenyző Kimi Raikönnen előtt. A harmadik Grosjean (Lotus), a negyedik Alonso (Ferrari) lett, az esélyesnek várt, az első rajtkockából induló Lewis Hamilton (Mercedes) csak az ötödik lett.

MEGHALT BUDA BÉLA

Hetvennégy éves korában elhunyt Buda Béla pszichiáter - közölte a család vasárnap. Buda Béla a pszichoterápia, a kommunikációelmélet, a szociálpszichológia, a személyiségfejlődés területén végzett kiemelkedő tudományos tevékenységet. 

   D CIM20111005006

NICARAGUÁBAN KÉRT MENEDÉKJOGOT SNOWDEN

Halálbüntetéstől tart a korábban az amerikai titkosszolgálatnak bedolgozó cégnél titkos iratokra és eljárásokra rálátó Eric Snowden, aki három hete a moszkvai repülőtéren van. Az új megfigyelési ügyet kirobbantó Snowden vasárnap bejelentette, hogy Nicaruguában kér menedékjogot, amit bizonnyal meg is kap, a dél-amerikai állam - egyébként Ecuadorral együtt - már korábban jelezte, befogadná.

KÖZEL A GÖRÖG MEGÁLLAPODÁS

Az IMF görögországi missziójának vezetője szerint haladást sikerült elérni a mentőcsomag feltételeinek teljesítéséről folyó tárgyalásokon és valószínűleg meg is lesz a megállapodás a csomag következő részletének folyósításáról döntő hétfői Eurogroup-találkozó előtt. Görögországnak több ezres létszámleépítésben kell megegyeznie a közszférában a mentőcsomagot finanszírozó nemzetközi hitelezőkkel, az EU, az Európai Központi Bank (EKB) és az IMF képviselőivel ahhoz, hogy megkaphassa a mentőcsomag esedékes 6,3 milliárd eurós részletét. Az IMF ezen kívül július végén hoz döntést 1,8 milliárd euró átutalásáról.

SZÁSZ JÁNOS FILMJE, A NAGY FÜZET NYERT KARLOVY VARY-BAN

Magyar sikerrel zárult szombat este a 48. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál. Szász János filmje nyerte a fődíjat, a Kristály Glóbuszt - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap, mely 180 millió forinttal támogatta a gyártást. A nagy füzet az első magyar játékfilm, melyet az 1946-ban alapított fesztivál fődíjával tüntettek. A magyar származású Agota Kristof negyven nyelven megjelent kultuszregényéből készült film főszereplője egy tízéves ikerpár, Gyémánt László és András amatőrszínészek alakításában. A film a második világháború idején egy határszéli faluban a nagymamájuknál nevelkedő és a könyörtelen világban túlélni igyekvő ikerpár megrázó története.

LÁTÓGATÓREKORDDAL ZÁRT A VOLT FESZTIVÁL

110 ezren buliztak az idén Sopronban, ez nyolcezerrel döntött meg a 2011-es csúcsot, az utolsó este, szombaton, teljesen megtelt a fesztivál. Rengeteg koncertbeszámoló, riport és videó a Fesztiválblogban.

MARAD A KÁNIKULA

Nyugalom, a jövő héten is ragyogó idő lesz, most érdemes szabadságra menni, hétköznap este hétkor pedig a Napi Napiból úgyis minden kiderül.

+ BÓNUSZ SZARVAS

(Ezért.)

   solyom airlines