Schumacher kómában, meghalt Akeem Adams

2013.12.30. 19:05

SCHUMACHER ÉLET-HALÁL KÖZÖTT LEBEG

A hétszeres Forma 1-es világbajnok vasárnapi síbalesete után mesterséges kómában altatják a francia grenoble-i egyetemi kórházban.

Hétfőn délelőtt nemzetközi sajtótájékoztatón adtak számot orvosai a volt pilóta állapotáról. Mind a két agyfélteke sérült, egyelőre kivárnak.

MEGHALT AKEEM ADAMS

A ferencvárosi futball klub hivatalosan bejelentette, hogy a klub 22 éves volt hátvédje, Akeem Adams hétfőn elhunyt. A Ferencváros Trinidad és Tobagó-i válogatott játékosa szeptember 27-én este, otthonában kapott súlyos szívinfarktust, mely után a Városmajori Szívklinikára szállították, ahol háromszor is megműtötték. A hétvégén azonban agyvérzést kapott, állapota válságosra fordult.

SEMJÉNT SE ÉRDEKLIK A FÉRFIAK

Egymást érik a heteroszexuális coming out-ok a magyar politiai életben, mióta a Terry Black művésznéven ismert transzvesztita előadóművész, Rácz Károly közölte, hogy Semjén Zsolt, Vona Gábor és Szájer József életében szerinte erkölcsileg kifogásolható ügyek vannak.

Elsőként a Jobbik elnöke, ma pedig a KDNP-s miniszterelnök-helyettes jelentette ki, hogy nem hogy nem jár melegbárokba, de soha nem is létesített testi kapcsolatot férfiakkal. Semjén Zsolt környezetében azt valószínűsítik, hogy Rácz a saját örökbefogadási ügye miatt áll most bosszút Semjénen, aki 10 éve a nemi identitása miatt alkalmatlannak nevezte őt a szülői feladatokra.

AZ ÜGYÉSZSÉG SZERINT RENDBEN VOLT A HÁZKUTATÁS

A főügyészség szerint nem azokkal a bűncselekményekkel gyanúsítható Horváth András, mint amikért a NAV feljelentette. Szerintük az információs rendszer megsértésének a gyanúja áll meg, ez két évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható. A NAV-botrány kirobbantójánál tartott házkutatás a főügyészség szerint törvényes volt.

MÁR MEGINT VÁLTOZNAK A PÉNZTÁRGÉPES SZABÁLYOK

Jövőre is életben hagyják az online pénztárgépekhez igényelhető támogatást, az adatkapcsolatnál pedig hatósági árat vezetnek be. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint sok boltos eleshetett volna az állami támogatástól, ha azt csak a december 31-ig üzembe helyezett gépek után lehetett volna igénybe venni. A tárca ezen kívül a kiskasszás vállalkozásoknál 1500 forintra csökkenti a havonta jelentkező díjat.

BEZÁR A TABÁN

A Tabán mozi Facebook-oldalán jelentette be, hogy december 31-től bizonytalan időre bezár. A Tabán mozi az első mozgóképszínház volt Budán (az 1910-es években alapította Pécsi Manó), és egészen mostanáig az egyetlen artmozi a budai oldalon.

A mozit üzemeltető Grantfilm Kft. ügyvezetője igazgatója, Szabó István elmondta, hogy lejárt a bérleti szerződésük, a mozi üzemeltetésére pedig nem írt ki új pályázatot a tulajdonos Fővárosi Önkormányzat.

AZÉRT MINDENNEK VAN HATÁRA

Sokkolta Ferenc pápát a hír, hogy Máltán egy törvényjavaslat a meleg pároknak is lehetővé tenné az örökbefogadást. Úgy látszik, a katolikus egyházfő türelme sem végtelen: ha egy meleg Istent keresi, ki vagyok én, hogy megítéljem őt? – válaszolt vissza kérdéssel a melegekkel kapcsolatos álláspontját firtatóknak. Ám a jelek szerint ha nem Isten kereséséről van szó, hanem a szülővé válás, a családalapítás iránti vágyról, akkor a melegek szigorúbb pápai megítélés alá esnek.

RICARDO MONIZ LEHET HUSZTI SZABOLCS EDZŐJE

Kik ezek az emberek? – teheti fel a kedves olvasó a nagyon is helyénvaló kérdést. Moniz egy holland futballedző, aki a múlt hónapig Magyarország piacvezető futballcsapatának, a Ferencvárosnak volt az edzője, de sikertelensége miatt kirúgták.

Huszti Szabolcs az egyik legjobban eladható magyar futballista, aki a német bajnokság egyik középcsapatában játszik, a Hannoverben, amelynek pénteken rúgták ki az edzőjét, és az ő helyére gondolták a hollandot.

KATALÓGUSBÓL RENDELNEK A KÉMEK

Ahogy a háziasszonyok böngészik át az áruházláncok szórólapjait akciós pulykamellfilét keresve, úgy lapozgatják az amerikai hírszerzők a saját belsős katalógusukat, hogy megfelelő kémkütyüket szerezzenek a lehallgatáshoz. A Snowden-botrányt a német Spiegel című lap bővítette újabb fejezettel. Persze a kémek nem csirkefarháttal dolgoznak, és az árak sem alacsonyak: a listán 30 dolláros kémkedő monitorkábel és 40 000 dolláros buherált bázisállomás is van. A telepítés módsze nagyon egyszerű: a célpont rendel egy pc-s kiegészítőt a neten, ők meg menet közben lecserélik a sajátjukra. Hogy milyen memóriakártyát használnak a kémek? Igazából teljesen mindegy.

GÖMBHALAT SZÍVNAK A DELFINEK

A tudósok végre rájöttek a delfinek széles mosolyának titkára! Addig böködik az egyik gömbhalfajt, amíg az mérget nem bocsát ki, aztán jól beszédülnek az anyag elfogyasztása után. Az állat furcsa viselkedése egy BBC-nek készült természetfilmben lesz látható.

ÓRIÁSTÉVÉK ÉS ANDROIDOS WINDOWS

Újabb hírek érkeztek arról, hogy egy hét múlva mit érdemes megnéznünk a világ legnagyobb kütyükiállításán, a Las Vegasban megrendezésre kerülő CES-en. A Samsung a világ legnagyobb UHD tévéjét mutatja be, amivel egy hálószoba falát teljesen be lehetbe fedni, a pc-gyártók pedig Androiddal egészítik ki a kissé hiányos Windows 8-at.