Trónfosztás a kisgazdáknál

2002.05.04. 15:25
Vége a Torgyán-érának: az FKGP szombati nagygyűlése és nagyválasztmánya új vezetést választott. Az eddigi elnök párttagságát felfüggesztették és fegyelmi eljárást kezdeményeztek ellene.
Az FKGP nagygyűlése és nagyválasztmánya Réti Miklóst választotta a párt új elnökévé szombaton.

Az új csapat

Réti Miklós
A volt Pest megyei kisgazda elnök sajtótájékoztatón elmondta: a testületek ügyvezető alelnöknek Deák József volt pártfőügyészt, további alelnököknek pedig Gyimóthy Géza volt főtitkárt, Ádám Pált, Zsikla Győzőt, Pallag Lászlót, Barkóczi Gellértet és Ördög Istvánt választották. Deák József kijelentette, a nagygyűlés és a nagyválasztmány döntései legitimek, mivel a pártalkotmány szerint az országos elnök akadályoztatása esetén a főtitkárnak is van joga összehívni ezeket a fórumokat.

Torgyán nélkül

Réti Miklós emlékeztetett arra, hogy az elnökség tagjai korábban többször kezdeményezték a nagygyűlés és a nagyválasztmány összehívását, de Torgyán József ennek a kérésnek nem tett eleget; bezárkózott a székházba, így nem tudta ellátni elnöki teendőit sem. Réti Miklós kérdésre válaszolva beszámolt arról, hogy Torgyán József is kapott meghívót a szombati rendezvényre és a döntésekről is értesíteni fogják. Továbbá felfüggesztették párttagságát, és fegyelmi eljárást kezdeményeztek ellene.