Belföld

Fata Jánosné a szívgyógyszeres nyugdíjas

2006. február 22., -

Két nyugdíjas is pályázott a Fidesz "rosszabbul élünk, mint négy éve" kampányának a szívgyógyszerár-emelkedést leleplező plakátjának főszerepére. Ki lehet a szomorkás arcú néni? A Népszabadság bebukta a Börzsönyi Jenőné-féle vonalat, a Turul beletrafált Fata Jánosnéval.

Bár a kereskedelmi reklámok hazugságain már senki nem kapja fel a fejét, a politikai hirdetéseknél, úgy látszik, nagyobb az elvárás. Hétfői számában a Népszabadság egyik olvasója "leleplezte" a szívgyógyszeres nénit, akit szerintük Börzsönyi Jenőnének hívnak, és egyáltalán nem él rosszul.

Ezt ugyan senki nem állította, csupán azt, hogy rosszabbul él, mint négy éve, de a Turul nem nádi poszáta, a kákán nem keres csomót. Szóval a Népszabadság "lebuktatta" a 76 éves nyugdíjast, akinek a lap szerint nem valószínű, hogy gondot okoz a szívgyógyszerek beszerzése, mivel két lakása is van, amiből az egyiket bérbe adja egy cégnek.

A lap azonban tévedett. Maga Börzsönyiné a TV2 reggeli műsorában, a Mokkában cáfolta, hogy ő szomorkodna a plakáton, noha az ügy miatt "a rádiótól kezdve az internetig, mindenhol szerepelt" az egyébként csak Olginak becézett néni.

Kedden délelőtt az Index szerkesztőségében gyűrözött tovább a szívgyógyszeresnéni-botrány, kaptunk ugyanis egy olvasói emailt. A néni a másik oldal állítása szerint Fata Jánosné, akinek arca nem csak a plakáton, de a Fidesz oldalán is szerepel.


A plakát és a Fidesz oldalán szereplő Fata Jánosné

"Mérges fideszes és nem véletlenül. Ui. tényleg kisnyugdíjas, szívbeteg és rohadtul érintették a gyógyszeráremelések" - írta egy olvasónk, aki állítása szerint személyesen ismeri a templomba járó nénit.

Szerencsére Fata Jánosné is szerepel a telefonkönyvben, ezért kagylót ragadtunk, hogy a végére járjunk az ügynek. A néni egyszer vette fel a telefont, és mielőtt bármit kérdeztünk volna, elkérte a telefonszámunkat, utána a következő beszélgetést folytattuk:

- Ön szerepel a plakáton?
- Ezt nem lehet tudni. Viszontlátásra!
- De...

Bár a Fidesz honlapján fellelhető kép túl apró ahhoz, hogy igazi összevetést lehessen végezni, azért a bal szemöldökénél lévő anyajegy elárulja őt.

Fata Jánosné a 11. kerületben egy panelház legalján él, és valószínűleg Kristóf József fideszes jelöltre fog majd szavazni, aki Molnár Gyula szocialista polgármestert hívja ki a dél-budai kerületben. Mindezt nem tőle, hanem hírszerzési eszközökkel tudtuk meg. Talán a szerdai Népszabadság már többet fog tudni róla.

Friss: a szerdai Magyar Nemzetnek Fata Jánosné bevallotta, hogy ő szerepel a plakáton, a fotózásra Kristóf József vitte el.

Az egészen biztos, hogy mindketten nyugdíjasok, és mivel az öregedés az életnek ebben az időszakában már elég számottevő, erős a gyanúnk, hogy gyógyszerár-emelés ide vagy oda, mindketten rosszabbul élnek, mint négy éve.

N;
hirdetés
N;