Belföld

Borókait akarják szóvivőnek

2007. március 28., -

Az Orbán-kormány négy évét végigkommunikáló Borókai Gábor visszakézből vert le mindenkit kormányszóvivői szavazásunkon. Havas Henrik egy darabig még tartotta magát, de később leszakadt teljesen. Gál J. Zoltánnak pedig mennie kell. És hülyék voltunk, hogy Friderikuszt kihagytuk.

Csaknem négyezer szavazattal lett első a Pufajkás Turul által meghirdetett versenyben Borókai Gábor. A kormánynak ezek után nincs mit tennie, muszáj balra csábítania a jobbos szuperkommunikátort. Szerintünk a Heti Válasz főszerkesztésénél izgalmasabb és nagyobb kihívást jelentő feladat reformokat fényezni, úgyhogy fix, hogy Borókai vállalná. Ideje, hogy Gyurcsány Ferenc megmarkolja a telefont és tárcsázza a hetilap számát. Update: Borókai Gábor közben visszahívott bennünket, és közölte, szeret olyan versenyeken nyerni, amelyeken nem is indult. Egyébként mostanában nem óhajt kormányszóvivő lenni.

A többiek futottak még, de minek. Tanárúr Henrik lett a második, leszakadva a győztestől, maradhat a Mokkában. Ott van jó helyen.

A maradék négy versenyzőnél még Más is több klikkelést kapott. Gréczy Zsolt mellett is hiába lobbiztunk, már-már feladva elveinket, csak a negyedik helyet csípte meg. Pedig közben megtudtuk, nemcsak a Pa-Dö-Dőnek, hanem Delhusa Gjonnak is írt dalszövegeket, például a szerelem követéről.

Jakupcsek Gabriellát és Demcsák Zsuzsát sem tartották alkalmasnak olvasóink, Gál J. meg egyenesen jobban tenné, ha azonnal venné a kalapját.

Viszont kaptunk további tippeket: vannak, akik szívesen látnák kormányszóvivőként Bányász Rezsőt, Kálmán Olgát, népszerű kollégánkat, Tóta W. Árpádot, Michelle Wilde-ot, valamint Friderikusz Sándort, a híres tévés személyiséget, a minőségi újságírás pápáját, a feje tetejére állított Rákay Philipet. Magunk sem értjük, Friderikuszt hogyan hagyhattuk ki a sorból. Hiszen sokszorosan bizonyította, mennyire érti, merre visz a reformkor.

N;
hirdetés
N;