Belföld

Térkép

  • Bejelentett események Budapesten márc. 15-én

Képeink

  • Az összes kép

Videók

  • Az Index videói

Március 15-e percről percre

  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 12 következő 10 » 
« előző   következő » 
03.15. 13:38 Rendőrök az Apáczai Csere János utcában 
Az Apáczai Csere János utcát a Vigadóig rendőrsorfal zárja le, ott nem lehet átjutni a Váci utca felé. Az Apáczai és a Régiposta utca sarkán 2-3 csoportban összesen 20-30 rohamrendőr várakozik. Az emberek nyugodtak, csak néhányan hőbörögnek.
03.15. 13:44 Tojásos játék 
Itt
03.15. 13:45 A tüntetőknek az ünnepi műsor sem tetszik 
A tüntetők a politikamentes ünnepi műsor alatt is folyamatosan kiabálnak, fújolnak, sípolnak, pedig a politikusok már elhajtottak a helyszínről. A tojásdobálást viszont abbahagyták.
03.15. 13:47 Mi lesz most? 
Kettőkor kezdődik a Parlamentben a kitüntetések átadása, a Hősök terén a MIÉP, a Vörösmarty téren a Jobbik nagygyűlése. A teljes programhoz kattintson a linkre.
03.15. 13:49 Állatvérrel fröcskölték le a belga pénzügyminiszter autóját 
A vallon liberálisokat vezető Didier Reynders szerdán a Brüsszelhez közeli Kampenhout városában járt, és – mint mesélte – nem sokkal éjfél előtt távozott a látogatás záróeseményéről, egy étteremből, ahol ötven flamand vállalkozóval találkozott. Alighogy elindult kocsijával, tucatnyi ember állta el útját, transzparensekkel, de ideje nem volt ezeket elolvasni, a tiltakozók állatvérrel öntötték le a kocsit, és elszaladtak. A helyszínen hagyott feliratok a flamand területen élő vallonoknak adott kedvezményeket bírálták. (MTI)
03.15. 13:49 Kulturális műsor a belvárosban 
Vörösmarty tér: négy-ötszáz ember, többségében fiatalok gyűltek össze a téren, ahol tíz perc múlva kezdődik a Jobbik nagygyűlése. A tömeg revizionista rockot hallgat. Pár tucat ember inkább földalattira szállt, és átment a MIÉP gyűlésére.
A BBC internetes kiadásának európai rovatában a vezetőanyag alatt számolnak be a magyarországi ünnepről. A beharangozónak szánt cikk emlékeztet az október 23-i zavargásokra, beszámol a szerdán talált Molotov-koktél-gyárról, a Fidesz délutáni ünnepi rendezvényéről, valamint a teljes rendőri készültségről.
03.15. 14:08 Ebédszünet 
Az ebédszünet 1848. március 15-én is járt. Mikor a tömeg a városi tanács elé vonult, hogy közgyűlést követeljen, a testület tagjai elmentek ebédelni. Ezért Petőfiék is hazaküldték az embereket enni, meghagyva, hogy délután háromra mindenki jöjjön vissza a Nemzeti Múzeum elé.
03.15. 14:09 Kétezren a Vörösmarty téren 
Kiscsoportos pártaktívák zajlanak a Jobbik nagygyűlésére összejött, körülbelül kétezer fős tömegben.
03.15. 14:09 Jordán Tamást acélozzák az ilyen helyzetek 
Jordán Tamás nyolc éve szerepel a Petőfi szobornál zajló megemlékezésekben, de elmondása szerint eddig még sohasem látott ennyire felhergelt tömeget. Ez zavarta az előadásban, nehezebben koncentrált, de az ilyen helyzetek - fejtegette az Indexnek - szakmailag meg is acélozzák.
03.15. 14:11 Kossuth tér-CD is repült 
A Petőfi-szobornál lévő újságírónk szerint a tojások mellett több sörösüveget, teli és üres üdítős üvegeket, üvegpoharat, banánt, fémpénzt, sőt még Kossuth tér-CD-t is dobáltak a színpadra a tömegből. Úgy láttuk, Fodor Gábor kapta a legtöbb találatot.
03.15. 14:15 Véget ért a MIÉP–Jobbik-barátság 
A Jobbik és a MIÉP a 2006-os országgyűlési választásra még közös listát állított. A két radikális párt barátsága a sikertelen választás után (2,2 százalék) véget ért. Most egy időben, de két helyen ünnepelnek.
03.15. 14:20 Estére várják Gyurcsány bukását 
A Jobbik megemlékezésén köszöntötték az árpádsávos zászlókat. A Horty Társaság elnöke "szebb jövőt!" kiáltással köszönt, majd bonyolult hasonlatokkal ecsetelte az ország sorsát. A tömeg a téren úgy érzi, Gyurcsány Ferenc estére megbukik.
03.15. 14:21 Új választásokat, új alkotmányt követeltek a Tabánnál 
Az Erzsébet híd budai hídfőjénél, a tabáni 1956-os obeliszknél emlékezett a Forradalmi Nemzeti Bizottmány. Tamás Károly, a tavaly őszi Kossuth téri tüntetések nyomán alakult szervezet vezetője azt hangsúlyozta, hogy elhatárolódnak minden erőszakos cselekedettől, új országgyűlési választásokat követelnek úgy, hogy töröljék el az ötszázalékos bejutási küszöböt; legyen kétkamarás a parlament, és legyen új alkotmány. Az eseményen ötven-száz ember gyűlt össze. A kétórás rendezvényt félszáz rendőr biztosította. (MTI)
03.15. 14:21 Mi az a Forradalmi Nemzeti Bizottmány? 
A Forradalmi Nemzeti Bizottmány a tévéostrom után jött létre, kisebb radikális csoportok egyesülésével. Egyik alelnöke például Halász József, a Pajzs Szövetség elnöke. A Bizottmány feladata: „A forradalom három egymásra épülő szakasza (kormánybuktatás, alkotmányváltás, rendszerváltás) politikai folytonosságának biztosítása.” A Bizottmány tagjai között van Eva-Maria Barki, bécsi ügyvéd, ifj. Hegedűs Lóránt református lelkész, a MIÉP volt parlamenti képviselője, Toroczkai László, a 64 vármegye egykori vezetője (aki most a Március 15-e téren volt a tüntetők között, nem a Bizottmány rendezvényén) vagy Schuster Lóránt rockzenész.
03.15. 14:25 Pokorni kormányközeli helyet kapott 
Pokorni Zoltán fideszes politikus a Kossuth-díj parlamenti átadásán a második sorban ül, Molnár Lajos, Szilvásy György és Kiss Péter mögött.
03.15. 14:37 Wittner nem először beszél a Jobbik rendezvényén 
Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselő nem először vesz részt jobbikos rendezvényen. Ősszel egy fáklyás tiltakozáson beszélt a Fővárosi Bíróság előtt, megjelent a Kossuth téren még mielőtt a Fidesz megkezdte volna parlament előtti gyűléseit. Október 23-án délben a tömeggel a Corvin közbe vonult, és azt javasolta, hogy maradjanak is ott, de a tömeg végül másképp döntött.
03.15. 14:37 Wittner 12 pontja 
Vörösmarty tér: Wittner Mária, a Fidesz országgyűlési képviselője új 12 pontot hirdetett a Jobbik gyűlésén. Ezek közül néhány: a médiaterror felszámolása, magyar hitű miniszterelnököt, a rabolt vagyonok elszámoltatását, az uzsoraadók megszüntetését, magyar tulajdonú nemzeti bankot, a politika foglyok elbocsátását és autonómiát Erdélynek. Utóbbira a tömeg "vesszen Trianon, vesszen Trianon"-skandálással válaszolt.

Fotó: Földes András
03.15. 14:38 Minden kéz összeért 
Minden Kossuth- és Széchenyi-díjas rendben átvette a díját a három legfőbb közjogi méltóságtól (Sólyom, Szili, Gyurcsány). Minden kéz összért.


Kossuth- és Széchenyi-díjak átadása
03.15. 14:39 Árpádsávoszászló-napot hirdetett a Jobbik 
Vörösmarty tér: Vona Gábor a Jobbik elnöke meghirdette az új radikalizimus Bethlen Gábor programját, amelyből három pontot emelt ki: nyugdíjas állás legyen a gyereknevelés, az MSZMP és a KISZ egykori funkcionáriusai ne vállalhassanak állami pozíciót, illetve a Turul, a Szent Korona és az árpádsváos zászló kerüljön be a védett nemzeti jelképek közé. Ezzel párhuzamosan március 31-ére, Árpád napjára árpádsávoszászló-napot hirdetett. Részleteket későbbre ígért.


Klikk!
03.15. 14:46 Igenis van összeesküvés 
Vörösmarty tér: Vona Gábor a Jobbik elnöke beszéde végén felvázolta, hogy szerinte Magyarországból 93 ezer négyzetkilométeres munkatábort akarnak csinálni. „Igenis van összeesküvés, magyarirtás folyik” – mondta Vona, és kifejtette, hogy ezért kell bíróság elé állítani a Gyurcsány-kormányt. A tömeg a beszéd után elénekelte a székely himnuszt, majd oszolni kezdett. Vona azt tanácsolta az egybegyűlteknek, hogy nézzenek meg más jobboldali rendezvényeket is, és maradjanak éjszakáig az utcán.

A Széchenyi- és Kossuth-díjjal járó jutalom összege idén 1,2 millió forint. Adó- és illetékmentes.
03.15. 15:00 Sokan vannak az Erzsébet hídnál 
Erzsébet híd, pesti hídfő: A Fidesz színpadát csak a Kossuth Lajos utca és a Váci utca déli szakasza felől lehet megközelíteni. Sok a kordon, már most több ezren vannak, és folyamatosan érkeznek az emberek. A Ferenciek terénél daruról lelógatott kivetítők és hangfalak vannak.
03.15. 15:03 Utcafirka 
Erzsébet híd, pesti hídfő, krétafirka az úttesten: "Ne fizesd a rezsidet, döntsük meg a rezsimet!"


Egy másik firka
Fotó: Szémann Tamás
03.15. 15:04 Kernnek Lamperth mutatta meg a Kossuth-díjat 
A díjátadó ceremónia végén Lamperth Mónika területfejlesztési és önkormányzati miniszter mutatta meg Kern András színművésznek, hogyan kell kinyitni a díjat rejtő fadobozt. Amikor a művelet sikerült, mindketten nagyon örültek.
  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 12 következő 10 » 
« előző   következő » 

N;
hirdetés