Áder János Visszaszámlálással jelentkezik

2005.06.03. 15:45
A Fidesz frakcióvezetője a Könyvhéten mutatja könyvét, amelyben a kormányváltás óta eltelt időszakban elmondott napirend előtti felszólalásait teszi közzé az adott beszéd politikai hátterét bemutató szövegekkel. Áder János mintegy 400 oldalban próbálja az olvasói emlékezetben idézni, hogy "2002 tavaszán, mire kaptak fölhatalmazást a szocialisták és a szabad demokraták és mi lett ezekből, az ígéretekből".

A Fidesz több vezető politikusa után az idei Könyvhétre Áder János is saját könyvvel áll elő. A Fidesz frakcióvezetője Visszaszámlálás címmel adja ki háttérírásokkal ellátott parlamenti beszédeit.

Ötpercesek

Áder az Indexnek azt mondta: számos visszajelzés alapján döntött úgy, hogy érdemes az amúgy mulandónak tekintett parlamenti felszólalások könyvbe gyűjtött megjelentetése. A frakcióvezető szerint az elmúlt években elmondott napirendi felszólalásainak nagy része jelenleg is aktuális. A 400 oldalas könyv egyes fejezeteinek elején rövid bevezető ismerteti a beszéd keletkezésének körülményeit, majd teljes terjedelmében közli az ötperces felszólalás szövegét és az arra adott kormányzati választ Néhány helyen megtartották a parlamenti közbeszólásokat, bekiabálásokat is. A fejezetek végén Áder további információkkal, adatokkal bővíti az olvasó ismereteit az adott témáról.

Az Index információi szerint a június elején megjelenő könyvet a Fidesz belső hálózatán kívánják terjeszteni. A Könyvhéten Áder is dedikál.

2002, a felejthetetlen év
Nem lehet elfelejteni azoknak az arcát, akik 2002-ben a Millenárison, a Testnevelési Egyetemnél vagy a Kossuth téren gyülekeztek, hogy kimondják: hisznek a szeretet és az összefogás erejében. Ahogy nem lehet elfelejteni a kormányváltás utáni időket sem, az ígéretek és hazugságok áradatát. Ez a könyv azért készült, hogy segítsen megőrizni emlékezetünkben a korszakot, amely a "tanuljunk meg kicsik lenni" jelmondatával vette kezdetét - mondja a Fidesz frakcióvezetője a napokban megjelenő könyve kapcsán. (Idézet az Áder-könyv fülszövegéből)