Demszky: Ez az utolsó ciklusom

2007.10.03. 12:15
Demszky Gábor a Napi Gazdaságnak adott interjújában megerősítette a tavalyi önkormányzati választások előtti álláspontját, azaz hogy 2010-ben nem indul el újra a főpolgármesteri pozícióért. Áprilisban azonban az Indexnek nem adott egyértelmű választ arra, hogy mit tervez 2010-re.

„Már többször elmondtam, ez az utolsó ciklusom. Számomra most az a fontos, amit főpolgármesterként ebben a ciklusban el tudok végezni. A 2010 utáni időszakra számtalan lehetőséget el tudok képzelni, de ezen még ráérek gondolkodni” – nyilatkozta a Napi Gazdaságnak adott interjújában Demszky Gábor főpolgármester.

Demszky a tavalyi önkormányzati választások előtt hasonlóan nyilatkozott, akkor is azt mondta, hogy a 2006-os indulását tekinti az utolsónak. Többször is hangoztatta, hogy a város vezetését át szeretné adni egy fiatalabb generációnak.

Az Indexnek áprilisban adott interjújában ugyanakkor nem jelentette ki határozottan, hogy a ciklus végével befejezettnek tekinti főpolgármesteri pályafutását.

Azt mondta, hogy nem lenne jó, ha már most a főpolgármester-választásról szólna az élet, mivel Budapesten dől el, hogy lesz-e SZDSZ 2010 után is. „De nehéz meccs lesz, hiszen össze vagyunk zárva a kormánnyal, azaz nemcsak az SZDSZ országos vezetésének kell támogatnia a munkánkat, hanem a kormánynak is” - fogalmazott.