55 percig tartott a 25 perces Ferihegy-Budapest vonatút

2007.07.17. 12:55
A Budapest-Cegléd szakaszon felsővezetéki zárlat miatt dízelmozdonyokkal húzták a vonatokat Vecsés és Budapest Nyugati Pályaudvar között. Aki vasúttal akart a reptérre menni, fél órát is késhetett.

Hétfőn adták át a ferihegyi vasútállomást és a gyalogos-felüljárót. Még az ünnepségen elromlott az egyik lift, kedden pedig a 25 perces menetidő duplázódott meg.

Duplázták a menetidőt

A meneterend szerint 22 perces vonatút a Nyugati Pályaudvar és Ferihegy között kedd reggel 50-55 percig tartott egy felsővezetéki zárlat miatt. A szerelvények még fél kilenckor is lépésben haladtak.

A MÁV tájékoztatása szerint Vecséstől dízelvonatok húzták be a vonatokat az áramtalanított szakaszon. Hét óra húsz perckor már helyreállították a felsővezeték áramellátását, viszont a késések megszűnésére kilencig várni kellett.

A meleg nem gond

A sínek hőmérsékletével egyébként nincs probléma, a veresegyházi szakasz kivételével sehol sem kellett sebességkorlátozást elrendelni – mondta el Sigulinszki Tibor, a MÁV helyettes szóvívője.

A karbantartási, felújítási munkálatok miatt egyébként gyakoriak a fennakadások a MÁV vonalain, főleg a Budapest-Cegléd vonal számít problémásnak, volt már felsővezetékszakadás, de az is előfordult, hogy a pályamunkák miatt nem lehetett közlekedni a szakaszon.