220 oszlop bármikor kidőlhet

2006.10.18. 16:54
A BKV felmérést készített a tulajdonában lévő villanyoszlopok állapotáról, ennek során 220 olyan oszlopot találtak, amely a szemrevételezés alapján rossz állapotban van, adta hírül az Info rádió.

Legutóbb a Moszkva téren dőlt ki a BKV egyik villanyoszlopa kedden, ez azonban több helyen is bármikor előfordulhat, adta híról az Info rádió. A közlekedése cég tulajdonában álló 5800 villanyoszlopból 220 jelentősen korrodálódott, megerősítésre vagy cserére szorul, és ezek csak azok, amelyek szemmel láthatóan rossz állapotban vannak. A rejtett korróziót a BKV nem tudja vizsgálni, mondta az Info rádiónak a BKV villamos üzemigazgatója.

Drégeli István szerint azt a korróziót, ami az oszlopok betonba ágyazott részén keletkezik, csak úgy lehetne vizsgálni, ha megbontanák a betont. Ilyen vizsgálatokat ugyanakkor nem végeztek, derült ki az üzemigazgató szavaiból. Így a 220-nál akár nagyobb is lehet a rossz állapotban lévő oszlopok száma.

A Moszkva téri oszlop is azért dőlt ki, mert az aszfalt szintje alatt körülbelül 30-40 centivel elkorrodálódott, jegyezte meg Drégeli István.

A legveszélyesebb oszlopokat már az idén elkezdik javítani, ám a felújítási program, amelynek keretében megerősítik, kijavítják, ha kell, ki is cserélik az oszlopokat, csak jövőre indul el.