Szétlőttek a rendőrök egy filmforgatást

Súlyos incidens történt Angolában egy filmforgatáson. Egy utcai jelenet felvételei közben rendőrök támadtak a fegyverekkel hadonászó színészekre. A film szereplői közül ketten meghaltak.

Két színész meghalt, hárman pedig megsebesültek Angolában, amikor a rendőrség emberei szétlőtték egy bűnügyi film forgatását hétfőn, jelentette kedden az AFP hírügynökség. A rendőrök nem vették észre, hogy egy filmforgatásba csöppentek a főváros utcáin, és kérdezés nélkül tüzet nyitottak a fegyvereket lóbáló - valószínűleg fegyveres bűnözőknek nézett - színészekre.

A filmesek a főváros, Luanda egyik rosszhírű külvárosában vettek fel hétfőn egy jelenetet, amikor a rendőrök megérkeztek a sok nézelődőt vonzó forgatásra. "Láttuk, ahogy egy rendőrségi kisteherautó közelít gyorsan felének, majd hirtelen lefékezett, és kérdezés nélkül el kezdtek lőni mindenkire" - mondta el Radical Ribeiro rendező újságíróknak.

Luandai életkép 2002-ből, 27 évvel az angolai háború vége után

A rendező elmondta, hogy a színészeknél fegyverek voltak, de nem volt bennük töltény. A rendőrök addig lőttek, amíg a teljesen ledöbbent rendező rájuk nem ordított, hogy ne lőjenek, ez egy film. Ezután gyorsan elhagyták a forgatás helyszínét anélkül, hogy segítettek volna a sebesülteken.

"Magam sem tudom, hogy maradtam éléetben, csupán két méterre voltam tőlük" - mondta a rendező. Ribeiro elmondta, hogy volt engedélyük a forgatásra, értesítették a helyi rendőrséget is, de a rájuk támadt emberek valószínűleg egy elit egységhez tartozhattak. A rendőrség nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban.