Gyereklábbal a szájában tért haza Tigris

2007.08.03. 08:21
Lesokkolta gazdáját Tigris, a nyolchónapos keverékkutya. A szabadon csatangoló eb egy gyermek lábfejével a szájában tért haza Adorjánpusztára. A rendőrök műholdas nyomkövetőt szereltek Tigrisre, hogy megtalálják az áldozat maradványait.

Szörnyű bűncselekmény nyomára bukkanhatott egy nyolchónapos kölyökkutya. A Tamási melletti Adrojánpusztán élő, gazdái által szabadon hagyott Tigris a héten egy négy-hét éves gyerek lábfejével a szájában tért haza. "Szörnyű, egészen biztos, hogy azt a szerencsétlen gyermeket meggyilkolták" - nyilatkozta a Blikknek könnyeivel küzdve F. A., a kutya gazdája.

Az előzetes orvosszakértői vizsgálat szerint a lábfej egy négy-hét éves, egyelőre tisztázatlan nemű, körülbelül egy éve elhúnyt gyermeké. A halál okát csak az igazságügyi antroplológiai vizsgálat állapíthatná meg, de ehhez meg kéne találni a többi testrészt is.

A Blikk értesülései szerint a gyilkossági nyomozók ennek érdekében három napig éheztették a nyolchónapos Tigrist, akit műholdas nyomkövetővel szereltek fel. Azt remélik, hogy az éhesen csatangoló kutya így elvezeti őket a gyermek holttestéhez, írja a Blikk.

Érdeklődésünkre a Tolna megyei Rendőrfőkapitányság sajtóügyeletese csak azt tudta megerősíteni, hogy a kutyát nyomkövetővel szerelték fel, arról nincs tudomása, hogy a tamási rendőrök tényleg kiéheztették a kutyát.

Az esetről bővebb tájékoztatást a szakértői jelentés hiányában és a nyomozás érdekeire hivatkozva nem kívánt adni.