Kikapcsolta egy telefontársaság az FBI lehallgatóit

2008.01.11. 11:08
Az FBI nem fizette rendesen a cég telefonszámláit, ezért a szolgáltató lekapcsolta egy csomó vonalát. A vonalakat telefonok lehallgatására használták. Több fontos bizonyítékról is lecsúszott így a szervezet. A számlára szánt pénz egy részét elsikkasztották.

Egy igazságügy-minisztériumi vizsgálat súlyos hiányosságot tárt fel az FBI-nál: a szövetségi nyomozók nem fizették rendesen telefonszámláikat, ezért lekapcsoltak egy csomó vonalat. A szolgáltatás megszüntetése épp azokat a vonalakat érintette, amelyeket gyanús személyek lehallgatására használtak. A minisztériumi vizsgálat szerint több fontos bizonyítékról is lecsúsztak a nyomozók a emiatt, írja a BBC.

Az FBI vezetői tagadják, hogy komoly gondokat okoztak volna a süket lehallgatók. Összesen 66 ezer dolláros tartozása volt már az FBI-nak. A minisztériumi vizsgálat szerint ehhez hozzájárulhatott, hogy a számlákra szánt pénzből 25 ezer dollárt elsikkasztottak a szervezet dolgozói.

Az FBI-nak tavaly augusztus óta különösen sok lehallgatni valója van. Bush elnök egy akkori törvénymódosítással felhatalmazta a szervezetet, hogy külön bírói engedély nélkül is figyelhessen beszélgetéseket és e-maileket, ha a társalgó fél legalább egyike az USA területén van.