Hat év börtönt kapott a gyermekgyilkos nő

2008.10.22. 12:37
A négygyermekes fülöpszállási nő otthon szülte meg gyermekét, majd nejlonzacskóba tette és bezárta a mosógépbe. A szegedi bíróság szerdán emberölés vádjával ítélte el a családanyát.

A szülés után egy mosógépbe zárta, majd magára hagyta újszülöttjét az a fülöpszállási nő, akit emberölés bűntettében mondott ki bűnösnek és jogerősen hat év börtönbüntetéssel sújtott szerdán a Szegedi Ítélőtábla.

A 39 éves nő elvált férjétől, akitől korábban négy gyereke született. Egyik gyermeküket a volt férj nevelte, a másik két gyerek és nagykorú lánya az asszonnyal élt.

A fülöpszállási nő 2007 márciusában vette észre, hogy terhes, de terhességét a kezdetektől fogva titkolta családtagjai, rokonai és munkatársai előtt. A kötelező orvosi vizsgálatokra, terhesgondozásra, és terhességi tanácsadásra sem jelentkezett. Várandóssága alatt végig dolgozott, az állapotát firtató kérdésekre azt válaszolta, hogy meghízott.

Az asszony tavaly szeptember 29-éről 30-ára virradóra szülte meg egészséges lánygyermekét lakásának fürdőszobájában. Ezután a köldökzsinórt ollóval elvágta, majd az újszülöttet és a méhlepényt egy nejlonzacskóba rejtette, és a mosógépbe rakta, melynek forgódobját lezárta. Az újszülött néhány órán belül meghalt. A szakértői vélemény szerint a halál bekövetkeztében a fulladás, a kihűlés és a kiszáradás egyaránt szerepet játszott.

A vádlott a szülés után lepihent, majd másnap már munkába ment. Néhány nappal később a nyomozók egy névtelen bejelentésre kimentek a vádlott lakhelyére, ahol megtalálták a baba holttestét.