A Kumbor-per egyik volt vádlottja lehet a gyönki áldozat

2008.11.12. 12:16
A távirati iroda értesülése szerint az egyiptomi Huszein Tamert ölték meg a Tolna megyei Gyönk közelében. A férfi a Kumbor-per másodrendű vádlottja volt 2003-ban.

Az egyiptomi állampolgárságú Huszein Tamert, a Kumbor-per egyik volt vádlottját lőhették le szerda reggel a Tolna megyei Gyönk közelében. Az értesülést a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense nem erősítette meg. Rendőrségi források ugyanakkor nem cáfolták az információt, miszerint a csibráki fafeldolgozó bérlője az áldozat. A további tájékoztatástól a nyomozás érdekére való tekintettel elzárkóztak.

gyonk2

Horváthné Tóth Valéria, Csibrák körjegyzője elmondta, a felszámolás alatt álló üzemet az utóbbi hat hónapban Huszein Tamer bérelte a felszámolótól. Helyben annyit tudtak a férfiról, hogy a vállalkozásának a központja Szegeden van, és azt, hogy arab ország állampolgára.

gyonk1

A férfit kora reggel Gyönk közelében ölték meg. A rendőrség tájékoztatása szerint a későbbi áldozat egy nővel utazott, amikor egy maszkot viselő férfi az autót megállította, és lelőtte. Az elkövető a holttestet az út szélén hagyta, és a nővel tovább hajtott. Később azonban a nőt is kitette az autóból, a járművet Tamásiban egy parkolóban találták meg. Az elkövető hollétéről egyelőre nincs információ.

Huszein Tamer a Kumbor-perként ismert eljárás másodrendű vádlottja volt 2003-ban. Az ügyészség zsarolással és más bűncselekménnyel vádolta meg a Szegeden élő, egyiptomi származású orvost. Az elsőrendű vádlott Kumbor Tibor egykori szegedi főnyomozó volt, akinek a nevéhez a balástyai rém elfogása fűződik. Kumbort 2005-ben a Budai Központi Kerületi Bíróság 6 év, Tamert 9 év börtönbüntetésre ítélte nem jogerősen.

A delmagyar.hu 2008 februárjában arról számolt be, hogy másodfokon a Pest Megyei Bíróság az ítéletet megalapozatlannak mondta ki, és hatályon kívül helyezte. A pert 2008 februárjában a budapesti II. és III. kerületi bíróság kezdte újra tárgyalni.