Tilosban parkolt a zéró tolerancia kormánybiztosa

2008.03.10. 19:39
Kondorosi Ferenc hétvégén órákon keresztül tilosban hagyta autóját lakása előtt, erről fotó is készült. Az Új rend kormánybiztosa elismerte, hogy hibázott, és vállalta a felelősséget.

Elismerte felelősségét az RTL Klubnak Kondorosi Ferenc, az Új rend kormánybiztosa, amiért a hétvégén tilosban parkolt. Úgy fogalmazott: "előfordul, hogy én is követek el hibákat, vagy követnek el munkatársaim, elismerem, hogy hibáztam és az esetért teljes felelősséget vállalok.

"Kondorosi Ferenc autója hétvégén a lakása előtt órákon át tilosban parkolt. Minderről a Magyar Nemzet fotósa készített felvételeket. A helyszínre később rendőrök érkeztek, akik büntetőcédulát tettek a kocsi szélvédőjére. A rendőrök szerint az autó tulajdonosa szabálysértést követett el, és pénzbírságra számíthat.

Korábban egyébként éppen Kondorosi Ferenc volt az, aki harcot hirdetett a gyorshajtókkal, ittas vezetőkkel és közlekedési szabálysértőkkel szemben.

Néhány hete egy internetes oldalra kerültek fel olyan rendőrautók és motorok fotói, amelyek mozgáskorlátozottak helyén parkolnak. A rendészeti miniszter akkor azonnali vizsgálatot rendelet el, ez három hete tart. Eddig összesen 17 rendőr ellen indítottak fegyelmit, azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan hogyan büntetik meg őket.