Veszekedés, lövöldözés Szabolcsban: két halott

2006.04.21. 08:27
Két ember életét vesztette, egy pedig súlyosan megsérült egy vitát követő lövöldözésben Szabolcsveresmarton. Egy férfi előbb rálőtt vitapartnerére, majd annak menekülő családtagjai közül egy 29 éves férfira is, végül önmagát lőtte fejbe.

Egy negyvenhárom éves férfi április 20-án, csütörtökön este vitába keveredett egy huszonöt éves fiatalemberrel Szabolcsveresmart egyik kocsmájában. Az idősebb férfi megütötte 25 éves fiatalembert, aki ezután elhagyta az 1600 lelkes község presszóját és hazament. "Vitapartnere" még mindig indulattól fűtve utána indult, de mielőtt elment volna ellenfelének lakására, előbb saját otthonába ment, ahol magához vette engedély nélkül tartott 7,65 mm-es pisztolyát.

A férfi fegyverrel a kezében a fiatalember lakására indult, ahol folytatódott a heves veszekedés. A fegyveres férfi végül lövöldözni kezdett a lakásban, ahol többen is tartózkodtak. Életveszélyesen megsebesítette a huszonöt éves fiatalembert, majd lelőtte a fiatalember egyik menekülő rokonát. A huszonkilenc éves férfi azonnal meghalt, áll a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki közleményében.

A dühöngő végezetül önmaga ellen fordította fegyverét és fejbe lőtte magát. A férfi azonnal meghalt. Az életveszélyesen megsebesített fiatalembert a nyíregyházi kórházban ápolják. A rendőrség orvos és fegyver-szakértők bevonásával vizsgálatot indított az eset pontos körülményeinek tisztázására.