Ittasan karambolozott az olimpiai bajnok birkózó

2006.04.20. 16:02
"Elismerem, hülyeséget csináltam" - mondta csürtörtök reggeli, szentendrei autóbalesete után az olimpiai bajnok Majoros István. Az Athénban aranyérmes kötöttfogású birkózó reggel sörözött, autóba szállt, majd elaludt, két autóval is ütközött, de sérülést szerencséjére nem okozott.

Ittasan vezette Mazdáját, és közlekedési balesetet okozott csütörtökön Majoros István, olimpiai bajnok birkózó, értesült az Index. A balesettel kapcsolatban kiadott rendőrségi közlemény szerint negyed tizenkettőkor "anyagi káros közlekedési baleset" történt Szentendrén a Dobogókői úton.

Szakértők bevonásával

"M. István pomázi lakos Mazdájával áttért a menetirány szerinti bal oldali sávba, ahol összeütközött egy teherautóval, majd egy másik autóval" - erősítette meg az Index információit Lukácsi Zsuzsa százados, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtósa. Személyi sérülés nem történt, a baleset körülményeit a Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szakértők bevonásával vizsgálja.


Majoros István a kötöttfogású birkózók 2004-es olimpiai bajnoka (55 kilogrammos súlycsoportban)

Az Index úgy tudja, hogy Majoros nem engedte, hogy megszondáztassák a balesethez kiérkező rendőrök. "M. Istvánt előállították vérvételre, aminek jövő héten várható eredménye" - mondta ezzel kapcsolatban Lukácsi Zsuzsa.

Korai ünneplés

"Elismerem, hülyeséget csináltam, na, de én is ember vagyok" - kommentálta Majoros István a csütörtöki balesetet. Az olimpiai bajnok bevallotta, reggel fogyasztott alkoholt, majd elaludt a volánnál.

"Egy haverom születésnapját ünnepeltük, megittunk néhány sört, aztán elaludtam autóvezetés közben. Mi tagadás, nálunk ez máshogyan megy, mint a normális embereknél. Annak örülök, hogy senkinek nem lett baja, ez nagyon nagy szerencse."

Ez van

Az Athénban győztes Majoros reméli, ennek ellenére is példakép lehet az emberek számára. "Tényleg, én is ember vagyok, még ha azt is hiszik, én ufó vagyok. Nincs értelme szépíteni a dolgokat, nem akarok hazudozgatni."

A birkózó azt mondta, most már magára is vigyáznia kellene, mert kislánya érkezését 22-ére várják párjával. "Elbasztam, ez van" - zárta szavait.

Athén nagy meglepetése

A kötöttfogásúak között versenyző Majoros István meglepetésre lett olimpiai bajnok a 2004-es nyári olimpián. A 2000-ben Európa-bajnok kecskeméti birkózót legfeljebb titkos esélyesnek tartották Athén előtt, de azon az augusztusi napon Majoros ellenállhatatlanul birkózott az 55 kilósok között. Annak ellenére, hogy állandó fájdalmak gyötörték, amit orvosa szerint gerincsérv okozhatott.

A sportoló egyébként korábban már majdnem vissza is vonult, egy évig Franciaországban élt, mert itthoni keresetéből a számláit is alig tudta fizetni. Azon kevesek közé tartozott, akik Athén után elégedetten nyilatkozhattak, sorsuk jobbra fordult az arany után: anyagilag egyenesbe jött az elsőségért járó pénznek köszönhetően. Pályafutására a 2005-ös budapesti világbajnokságon akarta feltenni a koronát, de a vágyott arany helyett "csak" a bronz jött össze Majorosnak.

Ittasan vezetett a PSV futballistája
Ittas vezetésen érték DaMarcus Beasleyt, a PSV Eindhoven amerikai labdarúgóját. Ha bűnösnek találják, a légiós 550 eurós büntetésre számíthat, és még az is előfordulhat, hogy nem engedik volán mögé ülni Hollandiában. A 23 éves középpályásnak nem ez az első kihágása. Tavaly októberben több olyan terméket hozott az Egyesült Államokból, amelyet el kellett volna vámoltatnia.A 2008-ig a PSV alkalmazásában álló Beasley a jelenlegi idényben 56 bajnokin tízszer, míg 12 Bajnokok Ligája-összecsapáson négyszer volt eredményes.