Emberi maradványokkal trenírozott kutyákat egy nő

2005.07.03. 10:30
Férje betegeiből kivett szövetdarabokkal akarta megismertetni kutyáival az emberi hús szagát egy holland sebész felesége. Az orvost szóbeli figyelmeztetésben részesítette a kórház, miután kitudódott a kutyakiképzés meglehetősen etikátlan módszere.

Megróttak egy holland sebészt, miután fény derült a súlyos etikai vétségére. Az orvos azért kapta a szóbeli büntetést, mert emberi szöveteket csempészett ki a kórházból, jelentette az Ananova a Nu.nl holland hírportálra hivatkozva. Mint arról más lapok is beszámoltak, a férfi legalább három betegből távolított el és vitt haza több centiméteres nagyságú szöveteket.

Az nem derült ki a híradásokból, hogy milyen kioperált szövetekről volt szó, az viszont igen, hogy mire kellettek a maradványok. A férfi felesége mentőkutyák kiképzéséhez használta az emberi szöveteket, az ebeket katasztrófák túlélőinek felkutatására trenírozta a nő, aki a szövetdarabokkal az emberi hús szagát akarta megismertetni az állatokkal. A betegek természetesen mit sem sejtettek minderről, jelentette a DPA hírügynökség.

Az amersfoorti Meander egészségügyi központjának vezetői szóbeli figyelmeztetésben részesítették munkatársukat, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra. "Rendkívül szakmaiatlan, elfogadhatatlan és az összes etikai szabályt megsértő" volt az orvos tette, nyilatkozta a kórház szóvivője csütörtökön. Az ügyről értesítették a holland egészségügyi hatóság illetékeseit is, akik vizsgálatot indítottak a visszaélés körülményeinek tisztázására.