Elfogták Tomcatet a rendőrök

2008.09.29. 21:05
Hétfőn a rendőrség elfogta Polgár Tamást, aki Tomcat néven vált ismertté. A rendőrség azért körözte, mert többszöri idézésre sem jelent meg gyanúsítotti kihallgatásán egy becsületsértési ügyben. A kihallgatás után szabadon engedték.

Hétfőn körözés alapján a rendőrség elfogta Polgár Tamást, ismertebb nevén Tomcatet. A budapesti férfi állandó résztvevője volt az utóbbi idők szélsőjobboldali rendezvényeinek, illetve maga is szervezett provokatív akciókat.

Tomcat vasárnap filmre vette, amint egy színházi előadás résztvevőit savval és fekáliával öntöttek le ismeretlen támadók a Király utcában. Abban az ügyben garázdaság miatt nyomoz a rendőrség, de nem ezzel összefüggésben fogták el. Azért körözték, mert egy becsületsértési ügyben többszöri idézésre sem jelent meg gyanúsítotti kihallgatásra.

Azzal gyanúsítják, hogy februárban az interneten közzétett egy rendőrségi kihallgatásról szóló hangfelvételt, amelyen a kihallgatott többször sértegette a rendőrt. Továbbá az interneten közzétett olyan kifejezéseket is, "amelyek a rendőr közmegbízásával összefüggő becsületének csorbítására alkalmasak, miszerint a tanút kényszervallatta", áll a rendőrség közleményében.

Polgár saját weboldalán közzétett beszámolója szerint a rendőrök elfogása után kihallgatták, négy óra elteltével szabadon engedték. Polgár elmondása szerint a rendőrök egy budai étteremben fogták el, ahol a szélsőjobboldali tüntetések szervezőivel egyeztetett. Gyanúja szerint a rendőrök csakis ifj. Hegedűs Lóránt irodájának lehallgatása révén tudthatták, hol lesz hétfőn, mivel a találkozó helyszínét csak a református püspök irodájában nevezték meg.

Júliusban közveszélyokozás, valamint robbanóanyaggal és robbanószerrel visszaélés miatt emelt vádat Polgár ellen a Fővárosi Főügyészség. Ennek az ügynek kapcsán Polgár előzetes letartóztatásban volt tavasszal.