Sarkozy feleségül vette Carla Brunit

2008.01.14. 18:00
Csütörtökön házasságot kötött Nicolas Sarkozy francia elnök és Carla Bruni egykori topmodell, számolt be hétfőn egy francia napilap. Sarkozy korábban utalt rá, hogy lesz esküvőjük, és azt is mondta, hogy az újságírók erről csak utólag értesülnek.

Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök és Carla Bruni egykori topmodell csütörtökön házasságot kötött a párizsi Élysée-palotában, állította hétfőn a l’Est Républicaine című francia napilap internetes kiadása az egyik állítólagos esküvői tanúhoz közelálló forrásra hivatkozva.

David Martinon, az Élysée-palota szóvivője és Franck Louvrier, a köztársasági hivatal sajtószolgálatának egyik illetékese egyaránt azt közölte, hogy "nincs mit mondaniuk."

Marisa Bruni, az olasz származású volt topmodell édesanyja a brit hírügynökségnek azt mondta, hogy nem tud semmiféle esküvőről. "Nem tudom, én semmiről nem tudok. Éppen most láttam Carlát, és nem említett semmit" - mondta el telefonon Bruni asszony. "Megtörténhetett, minden lehetséges. Lehet, hogy összeházasodtak anélkül, hogy bárkit is meghívtak volna, de azt hiszem, ha ez történt volna, az Élysée kiadott volna egy közleményt" - tette hozzá.

Marisa Bruni Sarkozy tavaly decemberi olaszországi látogatásakor találkozott a francia elnökkel, és januárban újságíróknak azt mondta, hogy Sarkozy megkérte a lánya kezét.

Múlt keddi sajtóértekezletén Nicolas Sarkozy sejteni engedte, hogy rövidesen frigyre lép Carla Brunivel. Egy kérdésre válaszolva komolynak nevezte a kapcsolatot, és azt mondta az újságíróknak, hogy valószínűleg csak utólag értesülnek majd a házasságkötésről.

Az 52 éves Sarkozy december közepe óta - a Párizs melletti Eurodisneyben való közös fotózkodás után - mutatkozik együtt a 40 éves énekesnővel, egykori topmodellel, aki egyiptomi üdülésére is elkísérte.

A francia elnök októberben vált el második feleségétől, Céciliától tizenegy évi házasság után.