Rudolf
1 °C
13 °C

Sarkozy magának való nőcsábász

2008.01.11. 13:10
Egy megjelenésre váró könyvben Cécilia Sarkozy kikel francia elnök exférje ellen, akit szívtelen nőcsábásznak nevez. Az asszony emellett Nicolas Sarkozy nőismerőseit és tanácsadóit is keményen szapulja. Az egykori francia first lady azonban tagadja a mű állításait, és jogi úton próbálja megakadályozni a könyv kiadását.

A francia lapokban megjelentek részletek egy Nicolas Sarkozy korábbi feleségéről szóló új könyvből, amiben Cécilia durván kikel a magyar származású köztársasági elnök ellen. Az exfeleség azonban tagadja a könyvben idézett kijelentéseket, és csütörtökön jogi úton próbálta megakadályozni a könyv napokban esedékes megjelenését, írja a Guardian.

A korábbi francia first lady a könyv szerint zsugori nőcsábásznak nevezte Sarkozyt, és kijelentette, hogy a férfi képtelen bárkit is szeretni, még saját gyerekeivel sem foglalkozik. "Nem olyan, mint egy igazi elnök, komoly viselkedésproblémái vannak" - olvasható egy másik idézetben. A további részekben Cécilia Sarkozy számos nőismerősére becsmérlő megjegyzéseket tesz, emellett az elnök tanácsadóit is felfuvalkodott párizsi kiskirályoknak nevezi, írja a Telegraph. A könyvben bemutatott exfeleség szerint az elnök mostani barátnőjének, az egykori modell Carla Bruninak nem lesz könnyű dolga Sarkozyval, aki szerinte még nem jutott túl októberben felbontott házasságukon.

A francia kormányzat részéről megvédték az elnököt és exfeleségét: Roger Karoutchi miniszter szerint elképesztő túlzásokba esik az elnök magánéletével foglalkozó média. "Már a gyerekeit sem szereti, ez nevetséges. Le kell állítanunk ezeket a híreszteléseket" - magyarázta. Karoutchi szerint Sarkozynek nagyon bensőséges a kapcsolata Céciliával közös tíz éves Louis fiával. Az elnöknek egyébként első házasságából is van két fia, a huszonkét éves Pierre és az egy évvel fiatalabb Jean.

Anna Bitton, a könyv szerzője elmondta, hogy nagyon meglepte Cécilia Sarkozy döntése, akivel már hosszú évek óta ismerik egymást. Cécilia ügyvédei azzal támadták meg a Cécilia című könyvet, hogy az írás sérti az asszony magánéletét. Ha betiltják a könyvet, akkor ez lesz a második alkalom, hogy az utolsó pillanatban hiúsul meg egy Céciliáról szóló mű megjelenése. 2005-ben már bezúztak egy egyébként engedélyezett életrajzi könyvet, miután az akkor belügyminiszter Nicolas Sarkozy behívatta a kiadót az irodájába.

Sarkozy magánélete az utóbbi időben kezd igazi szappanoperára hasonlítani: a mostani botrány előtt a francia lapok az elnök tervezett harmadik házasságával voltak tele, mivel Sarkozy viharos három hónapos viszony után elveszi Carla Bruni egykori modellt, aki egyébként sokak szerint nagyon hasonlít Céciliára (egyedül Barack Obama demokrata elnökjelölt tudta rövid időre leszorítani Sarkozyt a francia napilapok címlapjáról).