Alfréd
-3 °C
3 °C

Sarkozy otthon felejtette Alain Delont

2007.11.26. 20:22
Úgy volt, hogy Alain Delon is, a Kínában legismertebb francia filmsztár is elkíséri pekingi hivatalos látogatására a francia elnököt, de végül megfeledkeztek róla. Delon keményen beszólt az elnöki hivatalnak.

Mint a nagymamát tankolás után az út szélén, úgy felejtette otthon Alain Delont a Kínába kétnapos hivatalos látogatásra a fél francia kormány, valamint édesanyja és egyik fia társaságában érkező Nicolas Sarkozy államfő, mondta be hétfőn a France Info hírrádió.

Az ügyről a 72 éves felháborodott színész maga tudtatta a francia sajtót. Hetekkel ezelőtt ugyanis személyesen a köztársasági elnök kérte fel, hogy kísérje el kínai útjára. Az elnök meghívásáról azonban az Elysée-palota protokollosztálya egyszerűen megfeledkezett.

A Le Parisien című napilapnak adott interjújában a színész nagyon megalázónak nevezte, hogy még arról sem értesítették, hogy rajta van-e az utazók végleges listáján.

A kínai sajtó már három hete Alain Delon érkezéséről, a francia elnöki látogatás díszvendégéről cikkez. Az egykori filmsztár ugyanis a mai napig a legismertebb élő francia, és az egyik legnagyobb világsztárnak számít Kínában. A monogramjával ellátott cipők, órák, tollak, napszemüvegek, tűzőgépek és egyéb apróságok a legnagyobb márkákkal versenyeznek a kínai piacon.

Még lánya születésnapját is átszervezte

"Vasárnap volt Anouschka lányom születésnapja, de én mindent átszerveztem az utazás miatt. Gyűlöletet érzek, dühöt, hogy még szólni sem mertek. Az elnök körül kommunikációs szinten tolvajbanda működik" - jelentette ki Delon.

A Le Figaro című napilapnak kormányzati források elismerték, hogy az ügyet kissé elrontották, ami a "köztársasági elnök útjainak féktelen ritmusával" magyarázható és azzal, hogy Sarkozyt túl sok ismert személyiség szeretné útjaira elkísérni.

Alain Delon nem, viszont most először édesanyja, Andrée Mallah elkísérte külföldre az államfőt - hívta fel a figyelmet az Elysée-palota egyik munkatársa. A helyszíni tudósítások szerint az ő jelenléte legalább akkora meglepetést keltett Kínában, mint amekkorát Alain Delon hiánya.