Női kéziseink kiütötték az osztrákokat

2000.12.15. 14:56
Könnyed győzelmet aratott a magyar női kézilabda-válogatott Ausztria ellen. A romániai Európa-bajnokság keretében megrendezett találkozón egyértelműen megmutatkozott a két csapat közötti tudásbeli különbség. Az osztrákok csak a találkozó elején tudták tartani magukat, a félidő felétől a pályán már csak az történt, amit a mieink akartak.
Pedig a találkozó első gólját az osztrákok szerezték, de nem kellett sokat várni arra sem, hogy a mieink is felavassák az ellenfél kapusát. Sőt, Pigniczki gyorsan fordított is, s ettől kezdve már végig nálunk volt az előny.

A magyar csapat irányította a mérkőzést, ám mégsem játszott olyan jól, mint a tegnapi, németek elleni találkozón. Ezúttal azonban a gyengébb játék is elég volt a magabiztos vezetés megszerzéséhez. A percek múlásával az előny is folyamatosan nőtt, s végül az első játékrészt hétgólos magyar előnnyel zárták a csapatok.

A második félidőben mindössze 16 másodpercet kellett várni az első gólunkra, amit még az első percben követett egy újabb. Ekkor már egyértelművé vált, hogy izgalmakat csak az fog jelenteni, hogy mekkora különbséggel nyerik a magyar lányok az összecsapást.

Tíz perc sem telt el a második harmincból, s már 21-8-ra vezettek Pigniczkiék. De nem álltak le a nagy előny tudatában sem. A hátralévő időben tetszetős akciókat vezetve, szebbnél-szebb gólokat lőttek a mieink, s már a játékra sem lehetett panasz.

Kötelező győzelmet arattunk a jelentősen meggyengült osztrákok ellen. Örülök annak, hogy sokat cserélhettem, és nem sérült meg senki. Végig bírtuk az iramot, az ellenfél korán elfáradt, ennek köszönhető a nagykülönbségű siker. Pigniczki, Pálffy és Brigovácz játszott kiemelkedően - nyilatkozta Mocsai Lajos, szöveségi kapitány az MTI-nek.

A mérkőzésnek egyetlen negatívuma volt, mégpedig az, hogy meglehetősen rosszul dobták a mienk a heteseket, csak negyedik próbálkozásra sikerült betalálni. S ezután is hibáztunk. Ettől eltekintve azonban minden dicséretet megérdemelnek a lányok, különösen a második félidőben mutatott játék miatt.

Kötelező győzelmet arattunk a jelentősen meggyengült osztrákok ellen. Örülök annak, hogy sokat cserélhettem, és nem sérült meg senki. Végig bírtuk az iramot, az ellenfél korán elfáradt, ennek köszönhető a nagykülönbségű siker. Pigniczki, Pálffy és Brigovácz játszott kiemelkedően - nyilatkozta Mocsai Lajos, szövetségi kapitány az MTI-nek.

Magyarország-Ausztria 35-12 (13-6)
Ramnicu Valcea, 2000 néző. Vezette: Zivolic, Krajc (horvát)
Magyarország: Pálinger - Pálffy 6, Siti B. 1, Zsemberyné 3/1, Kökény 2, Farkas, Pigniczki 10, cserék: Sugár (kapus), Brigovácz 6, Kulcsár, Siti E. 4/2, Nagy 3
Az osztrákok góldobói: Ofenböck 7/2, Schweighofer 2, Engl, Maier, Strass 1-1
Hétméteresek: 8/3, illetve 6/2
Kiállítások: 10, illetve 16 perc