Fölényes győzelem Németország ellen

2000.12.15. 14:56
A tegnapi döntetlen után második mérkőzését megnyerte a magyar női kézilabda-válogatott, a romániai Európa-bajnokságon. A mieink a jugoszlávok elleni gyenge teljesítmény után mára összekapták magukat, s könnyedén kerekedtek felül a német válogatottnál. Az eredmény csak az első félidőben volt szoros, a második játékrészben már szinte csak a magyar csapat volt a pályán, s végül fölényes, 33-22 arányú győzelmet arattak Farkasék.
A magyar csapat jól kezdte a mérkőzést, hiszen Siti Bea és Farkas Ági találatainak köszönhetően a második percben már kétgólos vezetésre tettünk szert. Az ellenfél gyorsan szépített, ám ezután két újabb Siti-gól következett, a hatodik perc végére így már 4-1 arányban vezettünk.

Farkas Ági kiállítása után gyorsan feljöttek a németek, de egyenlíteni nem tudtak. A félidő feléig tartottuk az egy-, illetve kétgólos előnyünket, ám két kihagyás után sikerült egyenlíteni az ellenfélnek (7-7). Ezután fej-fej mellett haladt a két csapat, de az előny rendre nálunk volt.

A következő percekben sokkal jobb játékot mutatottak a mieink, mint a tegnapi, Jugoszlávia elleni mérkőzésen. Kökényék elsősorban védekezésben jeleskedtek, Pálinger több ziccert hárított, sőt egy hetest is megfogott. Húsz perc elteltével már három góllal vezettünk, de az utolsó tíz percben sikerült felállniuk a germánoknak, s 12-9-ről kiegyenlítették az állást.

Mocsai elégedett
"A jugoszlávok elleni döntetlen után támadásban és védekezésben is jelentősen feljavultunk. Nagyon jó százalékkal értékesítettük a helyzeteinket. Taktikában és dinamikában is a németek fölé nőttünk. Főleg a múlt heti norvégiai torna tapasztalataira támaszkodva sikerült kielemezni a játékukat. Döntő volt, hogy semlegesítettük legjobbjukat, Jurackot." - nyilatkozta a mérkőzés után Mocsai Lajos, szövetségi kapitány az MTI-nek.

Az utolsó három perc azonban ismét a miénk volt. Előbb Farkas Ági, majd Siti Bea szerzett gólt, sőt néhány másodperccel az első játékrész lefújása előtt Kántor is beköszönt, így 15-12-es magyar vezetéssel vonulhattak a szünetre a csapatok.

A második félidőt a németek kezdték góllal, de nem kellett sokat várni az első magyar találatra sem. Farkas Ági gólja beindította a magyar lányokat, s végre újra olimpiai formában láthattuk játszani a mieinket. A remek védekezésnek, s a szintén jó támadójátéknak köszönhetően alig tíz perc alatt, a háromszor eredményes Pádár vezérletével nyolcgólos előnyre tettünk szert (21-13).

A játékrész első tizenöt percében a németek mindössze három gólt tudtak szerezni, miközben a mienk sorra góllal zárták az akciókat. Igazi örömjátékot mutattak be Farkasék, s könnyedén jutottak tízgólos előnyhöz néhány perc alatt. A mérkőzés utolsó perceire már csak az maradt a kérdés, hogy hány gólos győzelmet aratunk.

Végül tizenegy góllal, 33-22-re bizonyult a magyar válogatott jobbnak Németország legjobbjainál. Az összecsapás legeredményesebb játékosa Farkas Ági lett, aki kilenc góllal járult hozzá a sikerhez. Mellette jó teljesítményt nyújtott Kirsner és Siti Bea is, de mindenképpen dicséret illeti a védelem játékosait is.

Magyarország-Németország 33-22 (15-12)
Ramnicu Vilcea, "Traian" csarnok, 500 néző. Vezette: Yashkins
Magyarország: Pálinger - Kántor, Brigovácz, Kulcsár, Kökény, Farkas Á., Kirsner - csere: Sugár (kapus), Simics, Siti B., Pigniczki, Siti E. Edző: Mocsai Lajos.
Németország: Radzeviciute, Schafferus, Uhlig, Schliecker, Jurack, Tobiasz - csere: Pietzsch, Blacha, Schmidt, Bram, Heinz, Christiansen. Edző: Silvia Schmidt
A magyarok góldobói: Farkas Á. 9/4, Kirsner 6, Siti B. 5, Pádár 4, Brigovácz 4/1, Kántor 4, Siti E. 1
A németek góldobói: Jurack 6/2, Radzeviciute 4, Heinz 3/1, Schafferus 2, Schmidt 2/2, Uhlig, Pietzsch, Schlicker, Tobiasz, Blacha 1-1
Hétméteresek: 5/5, illetve 6/5
Kiállítások: 10, illetve 4 perc