Auguszta
5 °C
22 °C

Martina Hingis két gémet engedélyezett Marosinak

2001.01.16. 18:51
Valójában kézlegyintéssel is el lehetne intézni, hogy Marosi-Aracama Katalin 37 perc elteltével alulmaradt a világelső Martina Hingisszel szemben. Ám ha belegondolunk, hogy a magyar lány nemrégiben még a visszavonulás gondolatával foglalkozott, elismerésre méltó, hogy felverekedte magát a világranglista 123. helyére, egyszersmind az Austral Open főtáblájára.
Marosi Katalin
Marosi Katalin
ról a tavalyi Római parti verseny után hallhattunk a legtöbbet - noha már egy éve is a főtáblán volt Melbourne-ben -, amelyiken megelőzte az ismertebb magyar játékosokat, és egyenesen a döntőig verekedte magát. A fináléban az az olasz Garbin győzte le, akivel együtt párosozik. A párosban egyébként Marosi általában többet hallatott magáról, példa erre a sydneyi olimpia, ahol a nyolc közé jutott Mandula Petrával. Ám egyéniben is egyre jobb teljesítményre volt képes tavaly. S hogy miért?

Edzőt váltott '99 szeptemberében. Az argentin Andres Aracama lett az edzője, akivel a munkakapcsolat szerelemmé alakult - innen a nevében az Aracama név -, és tíz hónapnyi ismeretség után férjhez is ment hozzá. Mellesleg az utolsó mentsvárának épp az argentin edzőt tekintette, mert akkoriban egyre többet foglalkozott a visszavonulás gondolatával. Nem úgy ment neki, ahogy elképzelte, sokáig nem jött meg az átütő siker.

Martina Hingis
Később már igen, még az első száz játékos közé is bekerült a ranglistán - igaz rövid időre. A szerencsével azonban mostanság is hadilábon állt, hiszen az olimpián egyesben Szeles Mónikával "húzták" össze, és a jelentős tudásbeli különbség egyoldalúvá tette a küzdelmet.

Ezúttal Hingisszel hozta össze a sors - egy újabb magyar származású klasszissal - és jóllehet a meccs elején biztató ütéseket produkált, kitűnően tartotta, hiszen az első adogatójátékát megnyerte, ám később szembetűnően kiütközött Hingis klasszisa. Mindenesetre csak így tovább! Ha már szóba kerül a főtáblán, már az nagy eredmény.

Hingishez hasonlóan a többi menő sem botlott meg az első körben, a Williams lányok ellentmondást nem tűrő játékkal jutottak tovább, csakúgy, mint az öt évvel ezelőtti győztes, Mary Pierce. A fiatal orosz klasszis, Gyementyijeva sem okozott csalódást, mint ahogy a dél-afrikai Coetzer sem.

Gustavo Kuerten
A férfiaknál sem történt ez idáig különösebb meglepetés, a világelső brazil Gustavo Kuerten, az olimpiai bajnok Kafelnyikov, a negyedik kiemelt svéd Magnus Norman is várhatja a második kört. A nap meccsét a hazaiak ásza, Lleyton Hewitt és a svéd Björkman játszotta. Az ausztrál tini öt szettben - 0-2-ről - harcolta ki a továbbjutást. Következő ellenfele sem lesz akárki, hiszen a chilei Massu és a német Haas derbigyőztesével találkozik. Utóbbi párosítás volt egy hete az egyik előtorna döntőjében.

Mi azonban természetesen Kuti Kis Ritára figyelünk, aki Anna Kurnyikovával méri össze erejét.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!