Martina Hingis két gémet engedélyezett Marosinak

2001.01.16. 18:51
Valójában kézlegyintéssel is el lehetne intézni, hogy Marosi-Aracama Katalin 37 perc elteltével alulmaradt a világelső Martina Hingisszel szemben. Ám ha belegondolunk, hogy a magyar lány nemrégiben még a visszavonulás gondolatával foglalkozott, elismerésre méltó, hogy felverekedte magát a világranglista 123. helyére, egyszersmind az Austral Open főtáblájára.
Marosi Katalin
Marosi Katalin
ról a tavalyi Római parti verseny után hallhattunk a legtöbbet - noha már egy éve is a főtáblán volt Melbourne-ben -, amelyiken megelőzte az ismertebb magyar játékosokat, és egyenesen a döntőig verekedte magát. A fináléban az az olasz Garbin győzte le, akivel együtt párosozik. A párosban egyébként Marosi általában többet hallatott magáról, példa erre a sydneyi olimpia, ahol a nyolc közé jutott Mandula Petrával. Ám egyéniben is egyre jobb teljesítményre volt képes tavaly. S hogy miért?

Edzőt váltott '99 szeptemberében. Az argentin Andres Aracama lett az edzője, akivel a munkakapcsolat szerelemmé alakult - innen a nevében az Aracama név -, és tíz hónapnyi ismeretség után férjhez is ment hozzá. Mellesleg az utolsó mentsvárának épp az argentin edzőt tekintette, mert akkoriban egyre többet foglalkozott a visszavonulás gondolatával. Nem úgy ment neki, ahogy elképzelte, sokáig nem jött meg az átütő siker.

Martina Hingis
Később már igen, még az első száz játékos közé is bekerült a ranglistán - igaz rövid időre. A szerencsével azonban mostanság is hadilábon állt, hiszen az olimpián egyesben Szeles Mónikával "húzták" össze, és a jelentős tudásbeli különbség egyoldalúvá tette a küzdelmet.

Ezúttal Hingisszel hozta össze a sors - egy újabb magyar származású klasszissal - és jóllehet a meccs elején biztató ütéseket produkált, kitűnően tartotta, hiszen az első adogatójátékát megnyerte, ám később szembetűnően kiütközött Hingis klasszisa. Mindenesetre csak így tovább! Ha már szóba kerül a főtáblán, már az nagy eredmény.

Hingishez hasonlóan a többi menő sem botlott meg az első körben, a Williams lányok ellentmondást nem tűrő játékkal jutottak tovább, csakúgy, mint az öt évvel ezelőtti győztes, Mary Pierce. A fiatal orosz klasszis, Gyementyijeva sem okozott csalódást, mint ahogy a dél-afrikai Coetzer sem.

Gustavo Kuerten
A férfiaknál sem történt ez idáig különösebb meglepetés, a világelső brazil Gustavo Kuerten, az olimpiai bajnok Kafelnyikov, a negyedik kiemelt svéd Magnus Norman is várhatja a második kört. A nap meccsét a hazaiak ásza, Lleyton Hewitt és a svéd Björkman játszotta. Az ausztrál tini öt szettben - 0-2-ről - harcolta ki a továbbjutást. Következő ellenfele sem lesz akárki, hiszen a chilei Massu és a német Haas derbigyőztesével találkozik. Utóbbi párosítás volt egy hete az egyik előtorna döntőjében.

Mi azonban természetesen Kuti Kis Ritára figyelünk, aki Anna Kurnyikovával méri össze erejét.