Dávid Kornél Strasbourgba szerződött

2001.11.06. 18:34
Dávid Kornél, az NBA-ben szereplő Washington Wizards csapatából nem rég hazatért kosárlabdázó a francia élvonalban játszó Strasbourg IG csapatához szerződött. A játékos a 2002-es szezon végéig kötelezte el magát. Dávid csak kitérőnek szánja a franciaországi megmérettetést, mivel a nyáron szeretne visszatérni az NBA-be.
Rendeződött a legjobb magyar kosarasnak tartott, az eddig egyetlen magyarként az NBA-ben is bemutatkozott játékos, Dávid Kornél sorsa. Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban érdekelt Washington Wizards által egy hete szabadlistára tett játékos a francia első ligás szereplő Strasbourg IG csapatához szerződött. A 30 éves erőcsatár a 2001-2002-es idény végéig kötött megállapodást az előző szezont a negyedik helyen záró, Saporta Kupában érdekelt együttessel.

Dávid Kornél akcióban
Több játéklehetőség

A játékos elmondása szerint Spanyolországba is elszerződhetett volna, de a Malaga csak három hónapos szerződést kínált fel számára. Dávid szerint a legfontosabb, hogy minél több játéklehetőséghez jusson, ezért fogadta el a franciák ajánlatát. Dávid európai szerződése ellenére még nem mondott le arról, hogy a közel jövőben ismét egy tengerentúli profi alakulatban szerepeljen. Erre leghamarabb a szezon végén, tehát 2002 nyarán lesz lehetősége a játékosnak.

Két perc

Dávid kevés időt tölt itthon, már szerdán elutazik Franciaországba. Bemutatkozására sem kell sokat várni, hiszen, a hét végén már pályára is lép új egyesületében.

A korábban több amerikai profi csapatban is megfordult Dávid szeptember végén nagy reményekkel érkezett meg egyhónapos szerződésének helyszínére, Wasingtonba. Azzal a Washingtonnal kötött kontraktust, amelybe visszatért a hatszoros NBA-bajnok, élő legenda, Michael Jordan. A játékos reményei azonban nem váltak valóra, hiszen az előidényben összesen öt meccsen mindössze két percet játszott, így aligha érte váratlanul elbocsátása.