Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

270 millió dollárt költenek a téli olimpia biztonsági előkészületeire

2001.11.19. 18:59
Sajtótájékoztatót tartott a Magyar Olimpiai Bizottság, melynek keretében két új támogatóval is szerződést kötött az olimpiai vezetés. Ezen kívül a 2002-es Salt Lake Cityben megrendezésre kerülő téli, és a 2004-es athéni nyári játékok előkészületeiről adott tájékoztatást a sportvezetés. Aján Tamás a MOB főtitkára kifejtette, hogy a szeptemberi tragikus események hatására a szervezők, a tervezet 35 millió helyett 270 millió dollárt költenek a biztonsági előkészületekre. Molnár Zoltántól pedig megtudhattuk, hogy Magyarország a nemzetek pontversenyében idei eredményei alapján a 12. helyen áll. És még hátra van két birkózó-, valamint a női kézilabda világbajnokság.
Aján Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára a Régi Sípos étteremben tartott sajtótájékoztatón örömmel köszöntötte a támogatók sorában az étterem tulajdonosát, Fejér Miklóst, és kiemelte, külön öröm számára, hogy az első magánjellegű támogatót üdvözölheti.

Ugyancsak megállapodást írt alá a legnagyobb magyar sportszervezettel a Sportfólio Kht. Ebben a megállapodásban állami tulajdonú létesítményeket az élversenyzők, illetve az olimpiai sportágak szövetségei kedvezményes áron használhatják. A cég szeretné elérni, hogy a magyar sportolóknak hazai környezetben is világszínvonalú edzéslehetőségeik legyenek, és ne kelljen külföldi edzőtáborokban készülni legjobb versenyzőinknek.

Amerika garanciát vállal

Aján Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára
A hivatalos rész után, Aján Tamás a február 8-án kezdődő Salt Lake City-i téli játékok közvetlen előkészületeiről tájékoztatott. Külön kitért a szeptember 11-i New York-ot és Washingtont ért terrortámadásokat követően kialakult helyzetre. Az amerikai kormány mindenre garanciát vállal, a NOB tudomása szerint csak a biztonsági előkészületekre 270 millió dollárt költenek.

A 80 nap múlva kezdődő eseményen eddig öt sportágban (sífutás, biatlon, rövid- és hosszúpályás gyorskorcsolya, műkorcsolya) már kvalifikálták magukat versenyzőink, és további négy számban (női és férfi bobban, alpesi síben és hódeszkában) még van esély a szereplés kivívására. A főtitkár azonban hozzátette, kiemelkedő eredményekre senki ne számítson.

Jó úton járunk

Magyar Zoltán, a MOB igazgatója pedig már a 2004-es athéni játékokról tartott beszámolót. A legközelebbi nyári olimpiáig ugyan még 998 nap van hátra, ám mind a görögök, mind hazánk jó úton jár. Magyarország a 2001-es eredmények alapján az olimpiai sportágakban szerzett pontversenyben a nemzetek rangsorában a 12. helyet foglalja el, ráadásul két birkózó-, valamint a női kézilabda világbajnokság még hátravan.

A görögök pedig - ezt két napos ott tartózkodása alatt személyesen is tapasztalhatta, már most mindent megtesznek a sikeres lebonyolítás érdekében. És bár Sydey-vel anyagiakban nem tudnak versenyezni, a hellének egy emberközpontú, emberbarát olimpiát szeretnének lebonyolítani.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.