Nyert, és csoportelső a Veszprém

2001.12.08. 20:07
A férfi kézilabdázók Bajnokok Ligájának D-csoportjában az ötödik mérkőzését is megnyerte a Fotex Veszprém csapata. A magyar együttes ezúttal hazai pályán verte a kvartett leggyengébb együttesét, a Vardar Szkopjét. Győzelmével a Veszprém megnyerte csoportját, és továbbjutott a legjobb nyolc közé.
Talán még a legvérmesebb Veszprém szurkolók sem gondolták volna, hogy kedvenceik négy mérkőzés után százszázalékos teljesítménnyel vezetik majd a férfi kézilabdázók Bajnokok Ligájának 5. csoportját. Pedig ez történt, Sterbikék "itt-ott" verték a Chamberyt, otthon a végső győzelemre is esélyesnek tartott Magdeburgot, valamint még az első körben idegenben a Szkopjét.

Ezúttal a macedónok látogattak Veszprémbe, akik eddigi teljesítményükkel igazolták a várakozásokat: mindössze egy pontot szereztek - a Magdeburggal "ikszelte" a negyedik körben. Az eddigi eredmények alapján tehát a hazai csapat számított a meccs toronymagas esélyesének. Az első félidőben kissé álmosan kezdett a hazai csapat, tudat alatt talán úgy gondolták, hogy ezt a meccset úgyis megnyerik. A Szkopje ráérzett a lehetőségre, és 4-3-ra és 7-6-ra is vezetett. A Fotex a félidő közepén ébredt fel, és az első harminc perc végén már négygólos előnnyel térhettek megérdemelt pihenőjükre Pásztorék (14-10).

A folytatásban úgy tűnt, hogy végleg padlóra küldi ellenfelét a Veszprém. Saracevicék két gyors gólt dobtak a félidő elején, így már hat gólra nőtt előnyük. A vendégek azonban nem adták fel, és a túlságosan könnyelmű magyar játékosok asszisztálása közepette kiegyenlítettek 17-17-re. Az utolsó 10 percre elfáradtak a vendégek, így a Veszprém megszerezhette a csoportelsőséghez szükséges győzelmet (27-22). A csoport másik mérkőzését (Magdeburg-Chambery) vasárnap játsszák.

Jegyzőkönyv
Veszprém-Vardar Skopje (macedón) 27-22 (14-10)
Veszprém, 2500 néző
góldobók: Dzomba 6, Perez, Pásztor 5-5, Jovic 4, Saracevic 3, Diaz 2, Éles, Iváncsik 1-1, illetve Manaszkov 6, Alusevszki 4, Malcev, Petrovszki, Lazic, Dimovszki 2-2, Marinkovic, Sunda, Atanasovszki, Ivanovszki 1-1
Hétméteres: 7/3, illetve 2/2
Kiállítás: 12, illetve 12 perc
Piros lap: Manaszkov (Szkopje)