Most már biztos: Kokó visszatér szombaton

2001.12.13. 15:47
Csütörtökön minden akadály elhárult Kovács István pehelysúlyú világbajnokunk visszatérése elől. Kovács júniusi - Kisstadionbeli - trónfosztását követően most először lép ringbe. A berlini gálán Dariusz Michalczewski meccse előtt fogják őt és a nicaraguai Jose Alfonso Rodriguez szólítani a ringbe.
Kovács István körül az utóbbi napokban újra óriási érdeklődés támadt, miután amerikai ellenfele, Mike Juarez visszalépett a december 16-i berlini meccsüktől. Kokó elkeseredésében azt sem tartotta kizártnak, hogy véglegesen visszavonul, amennyiben nem talál számára "partnert" egyesülete, a hamburgi Universum.

Már hétfőn megvolt az ellenfél, de

Csütörtökön délben felszállt a fehér füst, végre kiderült, hogy a nicaraguai Jose Alfonso Rodriguezzel kell, hogy összemérje az erejét a gálán, amelyiken Erdei Zsolt is színre lép, de a fő attrakció Dariusz Michalczewski világbajnoki mérkőzése lesz. Erdei az amerikai Jesse Corona ellen, míg a Tigris a jamaicai Hallal mérkőzik.

Kokó menedzsercégétől azt az információt kaptuk, hogy már hétfőn kiderült ki lesz az ellenfele, ám azért nem került korábban nyilvánosságra, mert a pénzügyi kérdéseket, csak csütörtökre sikerült véglegesen tisztázniuk. Magát a riválisát amúgy egyszer látta, és egyszer korábban már az is felmerülhet, hogy összecsapnak.

Kokó bízik a sikerben

A korábban megkeresett ellenfél Juarez egyébként a WBC-címvédő Eric Morales-szel bokszolt ebben az évben, és a szakemberek szerint ő jobb képességű öklöző, mint Rodriguez, de ez majd szombaton kiderül. Kokó úgy véli, hogy felkészülése jól sikerült, és értelemszerűen bízik a sikeres visszatérésben. A mérkőzést az Index on-line közvetíti.