Szentlélek érintésével a bánkúti felvonókhoz

2002.12.28. 18:06
Miskolc felől, Szentléleken át juthatunk el Bánkútra, ahol 10-15 centiméteres hótakaró, és három felvonó várja a sielőket. A Csokoládé Kupát viszont már lekéstük.
Bánkúton továbbra is három felvonó szállítja szombaton a sízőket, és ugyancsak működött a 956 méter magas Bálvány-csúcsnál a szánkózók felvonója is. Kovács Zoltán, a Bánkút Síklub elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a pályákat, 10-15 centiméter vastagságú hó borítja, bár az elmúlt napokban kissé megkopott a karácsony előtt még szinte tökéletes terep. Hozzátette, reményeik szerint a sportolásra alkalmas hó kitart a következő havazásig, így újévkor is használható állapotban maradnak a pályák.

Csokoládé Kupa

A síklub alapítása 30. évfordulójának megünneplésével összekötött hagyományos Csokoládé Kupát szomaton rendezték meg, délután 2 órától pedig, a klub ajándékaként, térítésmentesen használhatták a felvonókat a Bánkútra látogatók.

Az elnök elmondta, hogy a felújított felvonók az elfogadható hóviszonyokra való tekintettel este 8 óráig működnek majd az elkövetkező napokban, ha pedig ismét esni fog a hó, újabbakat is beindítanak.

Szentlélek érintésével Miskolc irányából

Bánkútra Lillafüred és Szentlélek érintésével lehet autóval Miskolc irányából feljutni, az utat folyamatosan takarítják, ajánlatos azonban a hólánc használata.

Zemplénből arról értesült az MTI, hogy ugyancsak elfogadható minőségű sípályák várják a Sátoraljaújhely fölötti Magashegynél a téli sportok kedvelőit, és működik a magyar-szlovák határ közelében, a város rudabányácskai oldalán az új libegő, amely a csaknem 800 méter magas hegycsúcsra viszi fel a sportolókat.