A Honvédnál az előny a pólódöntőben

2004.05.08. 20:33
A vízilabda-bajnokság harmadik összecsapásán a Honvéd-Domino Fodor Rajmund utolsó percben elért góljával 6-5-re verte a Vasast, így összesítésben 2-1-re vezet. A végső győzelemhez három siker szükséges.
A nyitó negyedben az alapszakasz-győztes Vasas háromból csak egy emberelőnyt értékesített, a bajnoki címvédő viszont kettőből kettőt, ami akciógól nélkül is Honvéd-előnyt eredményezett. A folytatásban a piros-kékek még az ötödik fórral sem tudtak mit kezdeni, Vári viszont az emberfölényes helyzetből betalált volt csapata hálójába. Varga T. második góljával viszont nem hagyta meglépni a riválist.

A Honvéd azonban ragaszkodott a "szökési tervhez": ha nem is az ászok, de a kiegészítő emberek révén 5-2-es előnyre tett szert, és Kásás első villanása nyomán is maradt kétgólnyi differencia a befejező hét percre. Ekkor feltámadt a Vasas: előbb Steinmetz B. szépített, öt perccel a vége előtt pedig Vindisch valósággal kicentizte a bal felső sarkot (5-5). Fodor válaszgólja sem volt csúnya, de ami még fontosabb, hogy ez győztes lövésnek bizonyult, miután a legvégén Varga T. bombája a felső lécen csattant.

A Honvéd megérdemelten nyert, s tett szert 2-1-es előnyre, mert a Vasas a pénteki produkcióval szemben ezúttal kevésbé lendületesen játszott, hajrája pedig megkésettnek bizonyult, emellett az előnyök kihasználása katasztrofálisnak bizonyult. (Tizennégyből mindössze hármat értékesítettek.)

A kulcsemeberek közül Madaras rendkívül rossz napot fogott ki, az ugyancsak világbajnok Varga II. Zsolt pedig fegyelmezetlen volt, reklamált, és már a második negyedben a végleges kiállítás sorsára jutott. (A Honvédból Molnár nem játszotta végig a meccset, őt is kiállították, mert gúnyosan megtapsolta a bírót.)

A döntő negyedik mérkőzését kedden játsszák, megint csak a Margitszigeten.

Jegyzőkönyv:
Vasas-Plaket-Euroleasing - Domino-BHSE 5-6 (1-2, 1-1, 1-2, 2-1)
góldobók: Varga T. 2, Kásás, Steinmetz B., Vindisch 1-1, illetve Bereczki, Fodor 2-2, Vári, Paján 1-1