Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Olimpiai bajnok ringsegéd a ketrecharcosok gáláján

2005.05.28. 22:52
Az Athénban olimpiai bajnoki címet szerző birkózó, Majoros István a hétvégén gyerekkori barátja mellett fog segédkezni a ketrecharcosok szombat esti Körcsarnokbeli gáláján. Az ötvenöt kilós klasszis pénteken szabadul a büki edzőtáborból, és nagy erőbedobással készül a szeptemberi budapesti világbajnokságra, hiszen éremgyűjteményéből már csak a vb-arany hiányzik.
Szombaton ötödik alkalommal rendezik meg a ketrecharcosok "Totalfight" névre keresztelt gáláját, és Cifferszky Ákos bemutatkozó mérkőzésén, a Körcsarnokban az olimpiai bajnok birkózó, Majoros István adja majd a tanácsokat, miként kell az esetleges földharcban küzdenie.

Jobban izgul, mint mérkőző barátja

"Gyerekkori barátom Ákos, együtt nőttünk fel, a mai napig együtt járunk bulizni, így mi sem természetesebb, hogy én is ott legyek mellette első ketrecharcos meccsén. Azt hiszem, én még nála is jobban izgulok majd, mert a francia thaiboxos Gregory Babene kemény ellenfélnek ígérkezik, de bízom Ákos erejében" - mondta az Indexnek Majoros, miért lesz ott a ringsarokban, segédként.

Ebben a küzdősportban a ring nyolcszög alakú ketrec, a versenyzők ötujjas nyitott tenyerű "kiskesztyűt" használnak, lábvédőt viszont nem, és lábbal is lehet fejre támadni. Akár még az is elképzelhető, hogy az egyik fél a másik fejére tapos, mert a szabályok megengedik. A mérkőzés ideje kétszer öt perc, ha nincs döntés, akkor három perces hosszabbításra kell felkészülni.

Majoros szeretné, ha orrba vágnák

Majoros nem tagadta, a szervezők őt is megkeresték, és ha felhagy birkózó pályafutással nagy örömmel fog bemutatkozni a Totalfighton. "Nagyon érdekel ez a sportág, még akkor is, ha itt tényleg komolyan orrba vághatnak. Biztosan ki fogom próbálni, ha visszavonulok, és tudnak nekem meccset szervezni. Annyi azonban még biztos, hogy a szeptember végi budapesti birkózó vb-re felkészülök, feltéve, ha csak valami komoly sérülés nem hátráltat. Azt sem zárom azonban ki, hogy a következő olimpiai kiküldetésért is harcba szállok, hogy megvédjem a címemet, de ha nem úgy alakul, akkor irány a ketrec, no meg az orrba vágás. Nem vagyok ijedős fajta" - nyilatkozott Majoros.

A szombati gála főszervezője, Hadzisz Lázár a birkózás révén ismerte meg Majorost és ő kereste meg az olimpiai aranyérmest, lenne-e kedve a ketrecharchoz. "A nemzetközi szövetségek vezetői kérdeztek rá nálunk, nem lenne-e olyan olimpiai első, aki beszállna ebbe a műfajba. A birkózókat, cselgáncsozókat kifejezetten keresik, vonzzák a nézőket, így került a képbe Majoros" - mondta az Indexnek.

Péntekig még a büki edzőtáborban tartózkodik az athéni bajnok, ahol közel két hetet töltött el a válogatottal, és ahol a gyógyvíz segítségével kezelte porckorongsérvét. "Nem szeretnék műtétet, és remélem, hogy el is tudom kerülni, bár kisebb fájdalmaim vannak, de nem is igazi birkózó, akinek nincsenek" - magyarázta.

Már csak a vb-arany hiányzik

A budapesti vb-n amúgy megcélozza az első helyet, hiszen éremgyűjteményéből már csak a világbajnoki arany hiányzik, Európa-bajnokságot nyert már 2000-ben, tavaly pedig az olimpián bizonyult a legjobbnak.

Korábban elárulta, győzelme után erkölcsileg és anyagilag teljes mértékben, száz százalékban megváltozott az élete. Majorost tavaly az év legjobb férfi sportolójának választották.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.