Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Talmácsit szerződtették a világbajnok helyére

2006.10.16. 10:19
Talmácsi Gábor a következő szezontól a spanyol Aspar Team csapat pilótája lesz. A magyar motoros az idei szezon világbajnokának, a spanyol Alvaro Bautistának a helyére kerül.

A vasárnapi portugál verseny után mindkét fél részéről aláírásra került Talmácsi Gábor jövő évi szerződése. A magyar versenyző a gyorsaságimotoros-vb következő idényében a 125-ös géposztályban az Aspar Team versenyzője lesz.

A világbajnok helyén

Új csapatában tapasztalt szerelői és teljes gyári támogatás áll majd Talma rendelkezésére, aki az idén már világbajnok spanyol Alvaro Bautista helyére kerül. Bautista egy osztállyal feljebb, a 250 kcm-esek között folytatja, így a magyar motoros a szintén spanyol Hector Faubel és Sergio Gadea csapattársaként áll rajthoz a világbajnokságon.

A csapat versenyzőinek hivatalos bemutatására a valenciai futam után kerül majd sor, és rögtön ezt követően november 1-2-án két napos tesztet szerveznek a Ricardo Tormo pályán. Talmácsi tavaly bronzérmes lett a KTM-mel, az idén egy futammal a zárás előtt a Hondával a hetedik helyen áll a vb-pontversenyben.

"Fantasztikus érzés

"Még igazából fel sem fogtam, hogy jövőre az egyik legjobb spanyol csapatnál folytathatom pályafutásomat. Nagyon várom, hogy kipróbáljam az új fejlesztésű Apriliát, amivel ma Bautista megnyerte a futamot" - mondta a magyar pilóta.


Talmácsi külön örül annak, hogy november elején már tesztelheti is a motort, és bár ez egy fantasztikus érzés, tisztában van vele, hogy addig még hátra van egy futam az idei szezonból, amelyen továbbra is maximálisan koncentrálnia kell.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.