Fábiánné nem száműzheti Janicsot

2008.05.12. 12:03
A Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöksége úgy határozott, hogy az első tesztversenyen mutatott formája alapján Janics Natasa tagja a válogatott keretnek. Korábbi edzője, Fábiánné Rozsnyói Katalin, a szakág irányítója, figyelembe kell vegye, akár még a négyesbe is beülhet.

A hétvégi válogatón győztes, olimpiai címvédő Kovács Katalin, Janics Natasa páros helyett a Szegeden második, fiatal Kozák Danuta, Szabó Gabriella duó indul a nők 500 méteres versenyében a csütörtökön kezdődő, milánói olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon - döntött a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége. A női szakágban így nem egy, hanem további két olimpiai kvótát szerezhet a magyar válogatott, mert Kovács már kiharcolt egyet a tavalyi vb-n.

Az elnökség állásfoglalása szerint ugyanakkor Janics egyesben, párosban és négyesben mutatott formája alapján alkalmas a válogatottbeli szereplésre, ezért a testület felkérte Fábiánné Rozsnyói Katalin női szakágvezetőt, hogy június huszonegyedikéig adjon le javaslatot az olimpiai felkészülésre vonatkozóan. Az elnökség korábban négyesválogatót írt ki Fábiánné javaslatára.

Janics párosban nyert, egyesben és négyesben a harmadik helyen végzett. A kapitány úgy nyilatkozott a hétvégi tesztverseny előtt, ha jól evez, akkor el kell gondolkodni azon, helye lehet-e a négyesben, mert a jelenlegi összetétel érzése szerint nem alkalmas arra, hogy legyőzze a németeket. Janiccsal kiegészülve viszont akár aranyesélyes is lehet.

Fábiánné és Janics tavaly tavasszal szakított egymással, azóta a versenyző többször is kapott ultimátumot, de egyik alkalommal sem ment vissza hozzá. Az elmúlt évek legsikeresebb edzője kizártnak tartotta, hogy az általa felkészített négyesbe "felülről" bárkit is belehelyezzenek. Ha kitart álláspontja mellett, nehéz elképzelni, milyen megoldása lehet a jelenlegi helyzetnek.

A magyar válogatott kedden utazik el a milánói viadalra, amely az utolsó kvalifikációs verseny lesz a pekingi olimpia előtt.

A magyar Eb-csapat:

1000 m:
férfiak K-1: Kucsera Gábor K-2: Tóth Dávid, Paumann Dániel K-4: Kammerer Zoltán, Kucsera, Benkő Zoltán, Kadler Viktor C-1: Vajda Attila C-2: Sáfrán Mihály, Sáfrán Mátyás C-4: Joób Márton, Balázs Péter, Sarudi Pál, Horváth Gábor
nők: K-1: Benedek Dalma K-2: Medveczky Erika, Faldum Bereniké K-4: Paksy Tímea, Fazekas Krisztina, Benedek, Keresztesi Alexandra

500 m:
férfiak: K-1: Molnár Péter K-2: Szalay Tamás, Papp Sándor K-4: Kammerer, Kucsera, Benkő, Kadler C-1: Fürdök Gábor C-2: Kolonics György,Kozmann György C-4: Joób, Balázs, Sarudi, Horváth
nők: K-1: Kovács K-2: Kozák Danuta, Szabó Gabriella K-4: Paksy, Kozák, Fazekas, Benedek

200 m:
férfiak K-1: Molnár K-2: Molnár, Kadler K-4: Sík Márton, Csamangó Attila, Babella Balázs, Boros Gergely C-1: Foltán László C-2: Kovács Gergely,Végh Attila C-4: Joób, Balázs, Sarudi, Horváth
nők: K-1: Vad Ninetta K-2: Patyi Melinda, Fazekas K-4: Paksy, Kozák, Fazekas, Patyi