Biztos, hogy megint botrány lesz Szegeden

2008.05.20. 11:44
Az április 20-ai kupadöntő óta feszült a viszony a két legjobb hazai kézilabdacsapat, az MKB-Veszprém és a Pick-Szeged között. A bajnoki döntő harmadik meccse indulatos volt, és az utóélete sem szolgálta a békét. A földön fekvő ellenfelébe belerúgó Ilyés Ferencet ugyanis nem tiltották el. Kedden újabb meccs jön, a balhét sokan biztosra veszik, a szegedi vezetők is.

"Rossz vért szül" - mondták szinte egybehangzóan a szegedi kézilabdacsapat vezetői a fegyelmi bizottság hétfői határozata után, de maguk a játékosok is így gondolják.

A bajnoki döntő harmadik összecsapása után ugyanis a veszprémi Ilyés Ferenc megrúgta a földön fekvő Luka Zvizejt, de nem tiltották el, csak félmilliós pénzbüntetéssel sújtották. (Ilyést előtte nem hagyta egy ütközés után felállni a szlovén szélső.) Ennek előzménye a szegedi Bajusz Sándor tette volt, amikor az áprilisi kupadöntőben hátulról ütötte meg Carlos Perezt, és hárommeccses eltiltást kapott a pénzbüntetés mellett.

A játékosok egyetértenek abban, hogy mindkét cselekedetet meg kellett torolni, csak Ilyését másként büntették. Maguk a veszprémi szurkolók sem gondolták, hogy Ilyés megússza. Nagy kérdés ezek után, mit fog kapni Szegeden az erdélyi születésű átlövő, aki éppen ott lett válogatott játékos, és néhányan még a klubváltást sem bocsátották meg neki.

Szegeden nem értik, hogy az előzetesen hangoztatott zéró toleranciát nem betartva miért játszhat a legutóbb egy gólig jutó, de egyébként meghatározó játékosnak számító Ilyés. A hazai szövetség így nehezen képes elkerülni azt a látszatot, miszerint előre odaadnák a bajnoki címet a bő egy hete KEK-et nyert MKB-nak.

"Felhatalmazták a butákat" - mondta az egyik játékos, hiszen ezzel azt a látszatot keltették, büntetlenül le lehet ütni valakit, bele lehet bárkibe rúgni.

Így könnyen lehet, hogy a kedd esti negyedik meccsen újabb balhé lesz, mert a határozat olaj a tűzre. A szurkolókkal meglehetősen nehéz megértetni a történteket, miért maradt el a példastatuálás, és a szegediek vélhetően arról is értesültek, Veszprémben belekötöttek Nenad Puljezevics kapusba a találkozó után.

Innentől csak a játékosokon múlik, sportemberek tudnak-e maradni. Bajusz eközben visszatérhet, így eggyel több olyan játékos lesz a pályán, aki hajlamos elveszíteni a fejét.