Contador egyik segítője csatlakozott L. Armstronghoz

2009.08.13. 07:57 Módosítva: 2009.08.13. 07:59

Az olimpiai ezüstérmes Sergio Paulinho is úgy döntött, hogy elfogadja A hétszeres Tour de France-győztes amerikai Lance Armstrong hívását az amerikai új csapatába, a Radio Shackbe. Portugál Lusa hírügynökség értesülése szerint a kerékpáros két idényre kötelezte el magát a kimondottan Armstrong miatt létrehozott csapathoz, amelyben vezetői posztot kapott a texasi bringás volt segítője, a szintén portugál José Azevedo.

Armstrong három és fél éves pihenő után tért vissza, és az idei Touron harmadik lett, azonban kapcsolata nem volt felhőtlen astanás társával, a júliusban második Tour-győzelmét arató spanyol Alberto Contadorral. Armstrong hazájából új szponzort talált, így alakult meg a RadioShack nevű csapat. Az idén szintén az Astanában szerepelt Paulinho 2007 óta volt csapattársa Contadornak, és a hírek szerint ő volt a spanyol klasszis egyik jobb keze. De mivel Contador jövője továbbra is bizonytalan, a portugál biztosra akart menni, így elfogadta Armstrong ajánlatát.

Paulinhón kívül már biztos, hogy másik négy olyan bringás is (Jaroszlav Popovics, Andreas Klöden, Haimar Zubeldia, Gregory Rast) követi Armstrongot új csapatába, akik az Astanánál is csapattársai voltak az amerikainak.