Brazília sokgólos meccsen megy tovább

2010.07.02. 13:27

Az első vb-negyeddöntőben Brazília léphet egyet a hatodik vb-címe felé, amikor Hollandiát legyőzték a nyolc között, meg is nyerték a tornát. Hollandia 23 meccse veretlen. Hollandia-Brazília, élőben az Indexen 16 órától.

A holland válogatott eddig nem játszott igazán jól, ha a brazilok ellen mutatnák meg, mire képesek, komoly pénzt lehet velük keresni. Már négy felett jár a győzelem szorzója, két napja kereken négy volt. Ennek megfelelően a brazilok oddsa esett valamelyest, de így is 1,85.

1998-ban és négy évvel korábban is hasonlóak voltak az esélyek, nyertek is brazilok. 98-ban 1-1 után tizenegyesekkel, 94-ben kiváló meccsen 3-2-re. Ha ismétlődne a történelem: az 1-1 6,5-szeres pénzt ér, a 3-2-es brazil siker 41-szerest. Legutóbb tizenegyesekkel dőlt el, ha most is így lesz, mindkét válogatottal tizenegyszeres pénzt szerezhetünk.

Valami azt súgja, ez nem egygólos mérkőzés lesz, mert mindkét csapat támadni tud igazán. A holland védelem nem túl fiatal, van Bronckhorst bajba is kerülhet, ha Robinhóval vagy Luis Fabiánóval kell versenyt futnia. Robben ugyanakkor Bastost zavarhatja meg, Luciónak legalább annyira kell figyelnie rá középről, mint a BL-döntőben.

Sneijderen sok múlik, lövésein, hogyan képes mozgatni a szélsőket (Robbent, Kuyt-öt valamint az előretolt van Persie-t.) Kaká eddig gólképtelen volt, 8,5-szeres a jutalom, ha övé az első gól. 3,5-szeres a mutató, ha bármikor gólt lő. Ezen a listán Luis Fabiano mellett vannak a legszerényebb számok, gólja alig valamivel több, mint kétszeres pénzt hoz.

A védők (Maicon, Juan) már többször kisegítették a csatárokat, belőtték az első gólt, hogy utána egyszerűbb legyen támadni. Érdemes rájuk is figyelni.

Ha már a félidőben lesz két gól, 3,5-szeres a nyeremény. A hollandok egy első félidős gólja majdnem háromszoros pénzzel jár, a braziloké duplát hoz. Ha összekötjük a kettőt, hatszoros a pénzünk. Ha a második negyedórában gól lesz, megháromszorozhatjuk a tétet.