no

Ez a pálya hulladék, miért nem áldoztak rá?

2014.02.10. 15:39

A snowboardosok az olimpia nyitónapja előtt a veszélyesnek tartott slopestyle pályára akadtak ki, az amerikai szupersztár Shaun White vissza is lépett, hogy fő számára, a félcsőre koncentráljon, de a hírek szerint e szám keddi döntőjének helyszínével sincs minden rendben. 

Az újabb balhé onnan indult, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem engedte rá a pályára a snowboardosokat hétfő délelőtt, mert kisebb változtatásokat kellett elvégezni. Nem sokkal később több induló is kiosztotta a szervezőket, a körülményeket és a bizottságot is. 

Az amerikai Danny Davis szerint az egész Roza Hutor-i extrém park hulladék, ki kellene dobni, úgy ahogy van. „Ez az olimpia, mindennek tökéletesnek kellene lennie. Ehhez képest a nézők a sportág béna bemutatóját láthatják" - fakadt ki a huszonhárom éves olimpikon. Davis és több induló is azt mondta korábban, a NOB és a szervezők sem akartak azokkal a cégekkel, szakértőkkel együtt dolgozni, akik a nagyobb világeseményeken gondoskodnak a körülményekről. „Biztos vagyok benne, hogy inkább arra figyeltek, minél több pénz maradjon a zsebükben" - tette hozzá. 

Shaun White, a sportág klasszisa, aki harmadik olimpiai címét készül megszerezi kedden, azt mondta, van egy nagy bucka a pályán, amivel pont akkor találkoznak a versenyzők, amikor földet érnek.

A melegebb időjárás miatt a hó minőségével is gond volt hétfőn, ezért az esti órákra rakták át az edzést. A pályán már az utóbbi napokban is dolgoztak a szervezők, korábban egy másik, slopestyle-ban indult snowboardos azt mondta, ez ilyenkor természetes.

A snowboarodosok egyébként igazi panaszáradatot zúdítottak a sajtóra, amióta Szocsiban vannak. A slopestyle-pálya említett veszélyei (végül csak egy cseh versenyző esett nagyot, de a sisakja megvédte) mellett a pontozóbírókra is többen kiakadtak a szám döntőjében, úgy vélték, a pontozás nem tiszta, sok gyakorlatot alulértékeltek a bírók.