Kiütéssel nyolcaddöntősök a női pólósok

2015.07.30. 12:42

A magyar női vízilabda-válogatott két vereség után utolsó csoportmérkőzését megnyerte, a franciák elleni 18-3-as sikerrel harmadik helyen zárt a csoportban, így az amerikaiakkal találkozik a nyolcaddöntőben a kazanyi vizes világbajnokságon.

Merész András csapata nagyon hamar vezetéshez jutott Keszthelyi Rita emberelőnyös góljával, majd nem sokkal később megint ő, megint egy kiállítás alatt volt eredményes. A 200. válogatottságát ünneplő Bujka Barbara jegyezte a harmadik, a másik center, Tóth Ildikó pedig a negyedik gólt. 4-1 után, még az első negyedben Keszthelyi triplázott (5-1), írja az MTI.

A második negyedben kicsit kiengedett a csapat, védekezésben viszont nem volt változás, így az 1-1-re hozott játékrész után 6-2-nél jött a szünet. Innen viszont elképesztően elindult a válogatott, Bujka, Keszthelyi, Antal Dóra és Illés Anna révén a harmadik negyed végén már 13-2 volt, a legvégére pedig 18-3-ra húztak el a magyarok – Kisteleki Dóra a hajrában hármat is lőtt sorban.

Merész András szövetségi kapitány így összegzett az M4 Sportnak: 

„Hozták a lányok azt, amennyi ahhoz kellett, hogy a csoport harmadik helye a miénk legyen, és a nyolc közé kerülésért játszhassunk. Felpörögve, sokmozgásos játékkal, profi módon nyertek. Az Egyesült Államok borzasztóan erős csapat, már félgólos győzelemmel is elégedett lennék...”

A magyar együttes - amely a vasárnapi csoportnyitó meccsen 9-8-as vereséget szenvedett a kínaiaktól, kedden pedig 13-11-re az oroszokkal szemben maradt alul - négyesében a harmadik helyen zárt, így szombaton 17.50-kor játszik a negyeddöntőbe kerülésért az Egyesült Államok olimpiai bajnoki címvédő csapatával, amely a C csoportban másodikként végzett. A D csoport első helyéről az egyformán négypontos orosz és kínai válogatott 17.50 órakor kezdődő meccse dönt.

    Eredmény, D csoport, 3., záróforduló:

Magyarország-Franciaország 18-3 (5-1, 1-1, 7-0, 5-1)

gólszerzők: Bujka 6, Keszthelyi 5, Kisteleki 3, Tóth 2, Antal, Illés 1-1, illetve Guillet 2, Jaskova 1