Tiszta a lelkiismerete az egyik megvádolt pólósnak

2018.09.15. 10:40 Módosítva: 2018.09.15. 10:43

Két ismert sportoló két évvel ezelőtt hónapokon keresztül zaklatott és molesztált egy 11 éves kislányt, jelent meg a hír pénteken. A lány szülei feljelentést tettek, és már folyik a rendőrségi eljárás.

Pénteken több online oldalon megjelentek az esetről olyan információk, hogy a molesztálás egy Budapesthez közeli sportegyesületben történhetett, a zaklatók – akiket egyes helyeken meg is neveztek – egykori vízilabdázók voltak, akiknek már korábban is akadt rendőrségi ügye.

Megpróbáltuk elérni ezt a két korábbi vízilabdázót. Egyikük hívásunkra kinyomta a mobilját, a másik viszont felvette a telefont, azonban érdemi információkat nem kaptunk tőle.

Index? Nagyon sajnálom, de érthető okokból nem beszélhetek önnel

– mondta, még mielőtt bármilyen kérdést feltehettünk volna.

A Bors egy, a környéken dolgozó neves pólóssal tudott beszélni, aki annyi mondott a lapnak, hogy nem hallott az esetről, „egyébként is a szabadságomat töltöm, úgyhogy viszonthallásra” – tette hozzá.

Az üggyel kapcsolatban még pénteken elküldtük kérdéseinket a rendőrségnek, akik annyit válaszoltak, hogy az ügy körülményeit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szexuális erőszak gyanúja miatt indított nyomozásban vizsgálja. A nyomozás érdekeire tekintettel bővebb tájékoztatást nem adtak róla. 

Megszólalt az egyik vízilabdázó

Időközben a Borsnak is sikerült elérnie az egyik megnevezett pólóst.

A társamat ne keressék, mert hozzám hasonlóan külföldön tartózkodik. Egyelőre nem kívánok nyilatkozni. Mindössze annyit mondok, hogy az ügyben tiszta a lelkiismeretem.

 – nyilatkozta a sportoló, aki elmondása szerint szombat délelőtt értesült a nevesítéséről.