Július végén kezdődhet a sznúker-vb

2020.04.22. 16:06

Július 31-én kezdődhet a koronavírus-járvány miatt elhalasztott sznúker-világbajnokság a sheffieldi Crucible Színházban, írja a BBC.

Eredetileg április 18. és május 4. között rendezték volna az év legfontosabb sznúkerversenyét, azonban a járvány európai terjedése miatt március 20-án bejelentették, hogy sok más sporteseményhez hasonlóan, ezt is elhalasztják.

A World Snooker Tour (WST) most bejelentette, hogy a kormány tanácsa alapján fognak arról dönteni, hogy hány néző lehet majd ott a sheffieldi helyszínen. A WST elnöke, Berry Hearn annak örülne igazán, ha az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is telt ház, vagyis ezer néző előtt zajlanának a mérkőzéseket.

Amennyiben ez mégsem lehetséges, akkor több forgatókönyv is szóba jöhet: csökkenthetik a beengedett nézők számát, esetleg teljesen zárt kapus lehet a verseny, vagy a legrosszabb esetben ismét elhalaszthatják a vb-t.

„Elégedettek vagyunk, hogy sikerült új időpontot találnunk ennek az eseménynek, amelyet világszerte 500 millióan követnek” – mondta Hearn, aki szerint az élő sportesemények a mostani helyzetben nagy inspirációt jelenthetnek a közönségnek, és javíthatják a közhangulatot is.

A vb-n a világranglista 16 legjobb versenyző automatikusan indulhat, még 16 másik játékos selejtezőn vívhatja ki a jogot a vb-szereplése. A selejtezők időpontját később fogják bejelenteni.