A pályán találta ki a mindent eldöntő játékot az irányítózseni

2017.01.16. 17:23

Egy lélegzetelállítóan nehéz és látványos elkapás készítette elő a Green Bay Packersnek győzelmet érő mezőnygólt a Dallas Cowboys elleni főcsoport-elődöntőben, de ha megismerjük a játék hátterét, kiderül, hogy még annál is nagyobb dologról van szó, mint elsőre látszik.

Ne maradjon le semmiről!

A Packers másodpercekkel a meccs vége előtt, 31-31-es állásnál támadt a Cowboys ellen, egyértelműen azért hajtottak, hogy hosszabbítás nélkül behúzzák a meccset. Aaron Rodgers nehéz helyzetben, 3. és 20-nál passzolt 36 yardot a tight end Jared Cooknak, aki emberfeletti koordinációval tette le mindkét lábát az oldalvonal előtt, hogy érvényes legyen az elkapás. Ezután egyből mezőnygólt rúgott a Packers, amivel megnyerte a meccset.

Már önmagában ez is elég nagy teljesítmény, csakhogy a meccs után a Packers-elkapó Randall Cobb elárulta, hogy ez a játék – legalábbis ebben a formában – nem is létezik a playbookjukban, a játék előtt az irányító Aaron Rodgers találta ki, hogy melyik játékos merre fusson a pályán, úgy, ahogy a gyerekek szokták a parkban. A Cobbot kérdező újságíró csak annyit tudott kinyögni, hogy ez képtelenség, mire Cobb csak annyit felelt, hogy nem, ez varázslat.

A mérkőzést közvetítő Fox pókkamerája el is kapott egy pillanatot abból, ahogy Rodgers a különböző útvonalakat dirigálja elkapóinak.

Alighanem észrevett egy tendenciát a Cowboys-védelemben, amit ki is használt, a Packers-edzők pedig bíznak már annyira a 33 éves, egyszeres Super Bowl-győztesben, hogy engedjék neki a hasonló döntéseket. Ilyet nagyjából 3-4 irányítónak engednek az NFL-ben, még a tavalyi szezon után visszavonuló Peyton Manning volt ennek a szűk körnek a tagja, de a jelek szerint bejött a Green Baynek a húzás.