Az űrből is látták a készülő trükköt, csak az ellenfélnek nem esett le, mi jön

2020.01.20. 17:23 Módosítva: 2020.01.20. 19:11

Vasárnap késő éjjel, illetve hétfő hajnalban az NFL két főcsoportdöntője után kialakult a Super Bowl LIV párosítása, a Kansas City Chiefs és a San Francisco 49ers találkozik majd február 2-án Miamiban.

Ne maradjon le semmiről!

A Chiefs hazai pályán, 17-7-es hátrányból fordítva nyert végül 35-24-re, visszaverve a Titans nem egyszer trükkökre építő rohamait. A Titans az első két touchdownját is trükközéssel szerezte, az elsőnél a futójátékos, Derrick Henry állt fel az irányító helyére, majd futott át a gólvonalon a direktben kapott labdával, a másodiknál pedig a súlyrekordot döntő, 146 kilós támadófalember, Dennis Kelly volt a célpont.

A negyedik negyedben, már 35-17-es hátrányban ismét trükközéshez kellett folyamodnia a Titansnek ahhoz, hogy 6 perccel a vége előtt maradjon még némi halvány reményük a fordításra. Ugyan mélyen a saját területükön, 22 yardon akadtak el egy támadással, de nem kis kockázatot vállalva egy trükkös puntot vállaltak be: a punter Brett Kern a középen teljesen üresen maradt Amani Hookert találta meg egy első kísérletet érő passzal. Ebben a helyzetben persze nem nagyon volt más választásuk, ha itt elrúgják a labdát, az egyet jelentett volna azzal, hogy beismerik a vereséget.

A Titans trükkös puntja a Chiefs elleni főcsoportdöntőben

Az valószínűleg nem a figyelemelterelés része volt, hogy a Titans 11. játékosa lényegében az utolsó utáni pillanatban ért csak fel a pályára – a CBS közvetítésében Tony Romo arra számított, hogy az elrontott csere miatt majd időt kérnek, de amikor látta, hogy sietve megérkezett a 11. játékos, már sejtette, hogy trükk jön, amit Kern passza előtt meg is jósolt gyorsan.

Romo mellett a twitterező szakírók is résen voltak, a Pro Football Talk szerkesztője, Michael David Smith arra emlékeztetett, hogy egy hete, a Texans ellen a Chiefs teljesen váratlan helyzetben is készen állt a trükkös puntra, most viszont, amikor biztos volt, hogy nem rúgni fog a Titans, meglepődtek a dolgon. Ugyanezen akadt ki az ESPN szakértője, Mina Kimes, és többek között az Outkick írója, Clay Travis is.

A sikeres trükk utáni touchdownnal 35-24-re szépített a Titans, de innen is még kisebb csoda kellett volna nekik a Super Bowlba jutáshoz. Ez végül nem jött el, maradt ez a végeredmény, és a Chifes 50 év után visszatért az NFL nagydöntőjébe.

Kamuflázs sorozatunkban mutatjuk be a 120 yardon azokat a trükkös játékokat, amik az egyetemi bajnokságban vagy az NFL-ben erre érdemesek.