Az időjárás közbeszólt: elhalasztották az atlétikai vb reggeli rajtját

2023.08.19. 09:00

A várható vihar – villámlás és eső – miatt két órával elhalasztották a budapesti atlétikai világbajnokság első számát, a férfi 20 kilométeres gyaloglást.

A szervezők tájékoztatása szerint a szombaton 8.50-re kiírt verseny 10.50-kor rajtol majd a Hősök teréről. Mindez erősen kihat a belváros közlekedésére is, amelyet így a tervezettnél később tudnak visszaadni a forgalomnak.

Az M4 Sport élő közvetítésében elhangzott: a gyaloglók többsége már a helyszínen tartózkodott, és megkezdte a bemelegítést, a halasztás után viszont fedett menedéket kerestek maguknak a kitelepített sátrakban.

A hazaiak közül elsőként a 2017-es londoni világbajnokságon ötödik Helebrandt Máté indul Magyarország eddigi legnagyobb sporteseményén, amelyet az utcai futó- és gyaloglóversenyek mellett a Nemzeti Atlétikai Központban rendeznek, és jövő vasárnapig tart.

A központi helyszínen 9 óra magasságában szintén szakadt az eső, ott 10.30 órakor kezdődött volna a délelőtti program, amit ott egy órával halasztották el. A selejtezős számokkal egyike a férfi kalapácsvetés, amelynek első csoportjában szerepel Halász Bence, a magyar csapat első számú éremvárományosa. Utóbbi szám döntőjére vasárnap 17.49 órakor kezdődik.

(Index/MTI)