Megverték a veretlen Herceget

2001.04.08. 18:27
Kikapott a sokáig verhetetlennek hitt "Prince" Naseem Hamed egy tét nélküli Las Vegas-i mérkőzésen. Legyőzője a mexikói Antonio Barréra volt, aki végig irányította a mérkőzést és megérdemelten nyert mindhárom bíró szerint. Hamedet csak az vigasztalhatja, hogy 35 megnyert mérkőzés után, nem címmeccsen szenvedett vereséget.
"Prince" Naseem Hamed vereséget szenvedett Antonio Barrerától egy tét nélküli Las Vegas-i mérkőzésen. Ez volt Hamed első veresége 35 megnyert találkozó után. A mexikóit mind a három bíró jobbnak látta. Két bíró 115-112, a harmadik 116-111 arányban hozta a meccset Barrérának. A különbség nagyobb is lehetett volna, ha Barréra nem kap pontlevonásos büntetést szabálytalan megmozdulás miatt, az utolsó, tizenkettedik menetben.

Naseem Hamed
A 27 esztendős Sheffieldben élő jemeni "herceg" szokás szerint késve érkezett a ringhez, hogy fokozza a feszültséget. Ekkor azonban ő is meglepődött, mert gond volt a kesztyűjével, és így a tervezettnél 45 perccel később kezdődött csak a találkozó. Ez meg is zavarta a nem éppen szerénységéről híres Hamedet, és az első két menetben igen komoly verést kapott.

A Las Vegas-i MGM Grand Hotelben rendezett találkozón Barrera horgokkal és keresztbeverésekkel próbálkozott, és Hamed egyszerűen nem találta a mexikói stílusának ellenszerét. Végig a későbbi győztes irányított, és az utolsó menetekre nyilvánvalóvá vált, hogy Hamed csak akkor nyerhet, ha kiüti ellenfelét. Miután ez nem sikerült neki, így elszenvedte első vereségét. Barrera ezzel a sikerével 53 győzelmet és három vereséget mondhat magáénak. Hogy Hamed mégsem nagyon szomorkodott, az annak köszönhető, hogy veresége ellenére is 6, míg győztes ellenfele "csak" 1,9 millió dollárt tehetett zsebre.

A WBO pehelysúlyú világbajnoka, Kovács István csalódott volt a mérkőzés után. Csalódásának oka, Hamed nagyon gyenge bokszolása volt, valamint az a tudat, hogy nem ő fosztotta meg a Herceget veretlenségétől. Koko ennek ellenére szeretne megmérkőzni Hameddel, de szívesen vívna Barrérával is bármilyen címért. Felkészülésében nem jelent problémát, hogy ki ellen kell készülnie. Szerinte ugyanis nincs verhetetlen ellenfél, mint ezt a szombati összecsapás is bizonyította, és aki a legjobb akar lenni, annak mindenkit megkell verni.

Nyilatkozatok:
Hamed: Egyértelműen ő nyert. Ezzel együtt örülök, hogy nem tudott kiütni. De ne felejtse el, visszajövök! Lesz visszavágó. Úgy hagyhattam el a ringet, hogy még mindig én vagyok a bajnok. Sajnos, a program csúszása megzavart, és ez is közrejátszott a vereségemben - nyilatkozott a "showman", aki profi pályafutása során először kapott ki.

Barrera meglepődött, hogy riválisa rossz formában lépett kötelek közé, és így kommentálta győzelmét:
Egyáltalán nem voltak olyan félelmetesek az ütései, mint ahogy azt előre várni lehetett. Szinte nem is tudott komolyabban megcsapni. A jó felkészülésem hozta meg a sikert - mondta a mexikói, aki nagyobb arányban is nyerhetett volna, ha az utolsó, 12. menetben szabálytalanságért nem kap pontlevonást.