Erdei Zsolt: 'Legyőzöm Whitleyt!'

2001.11.16. 15:31
Biztos győzelmet vár önmagától Erdei Zsolt, aki a kilencedik profi ökölvívó összecsapásán az amerikai Darren Whitleyvel mérkőzik. A találkozóra december 1-én, New Yorkban kerül sor. Erdei jelenleg Németországban készül - főleg kesztyűs edzésekkel - a találkozóra, majd november 24-én utazik a találkozó helyszínére, ahol már csak formába hozó tréningeken vesz részt.
Amerikai ellenféllel mérkőzik kilencedik profi ökölvívó összecsapásán Erdei Zsolt. Az Universum Box Promotin magyar ökölvívója az 1968-as születésű Darren Whitneyvel találkozik december 1-én, New Yorkban a Vlagyimir Klicsko - Davis Izon nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzés keretében megrendezésre kerülő gálán. Whitley 1995. óta hivatásos bokszoló, eddig 32 összecsapásából 11-et nyert meg, 16-ot vesztett el, és 5 végződött döntetlennel.

"Egyszer már láttam bokszolni Whitleyt, aki egy meglehetősen zömök és erős, de nem túl gyors fehér fiú. Úgy gondolom, főleg a lassúságát kell kihasználnom, és több, gyors ütéssel kell megfognom. Mivel már több hat éve profi, így elmondhatjuk, hogy egy igazi régi motorossal állok majd szemben. Sok mérkőzést végig küzdött már, ezért nem lesz könnyű legyőznöm"- jellemezte vetélytársát Erdei.

Ugyanakkor amatőr világbajnokunk mindenképpen biztos győzelmet vár magától. Elmondása szerint minden mérkőzésre győzelemre készül, ráadásul Whitley eddigi eredményi is sejtetik: ezt az akadályt is sikerrel fogja venni. Olimpiai bronzérmesünk nem törekszik kiütésre, inkább az a célja, hogy minél kevesebb ütést kapjon.

Erdei november 24-én indul az Egyesült Államokba, addig főleg kesztyűzés - kiegészítve némi futó-tréninggel - szerepel a felkészülési programban. A 24-i New York-i érkezés után egy nap pihenő következik, az utolsó héten pedig már a mérkőzésre való közvetlen formába hozás lesz a legfontosabb teendő.