Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Erdei Budapesten bokszolhat a világbajnoki övért

2003.11.11. 09:17
Kézzel fogható közelségbe került, hogy Budapesten vívja első világbajnoki címmeccsét Erdei Zsolt. Az Universum Boksz Promotion magyarja a Sportarénában léphetne a szorítóba a mexikói Julio César González ellen, aki éppen a német istálló büszkeségét, Dariusz Michalczewskit fosztotta meg a WBO félnehézsúlyú világbajnoki övétől.
Minden eddiginél rangosabb bokszgálát rendezhetnek januárban Magyarországon, és visszatérhet a sportág az újjáépült BS-be, a mostani Budapest Sportarénába. A tárgyalások már folynak az Universum Boksz Promotion, a német ZDF televízió és persze Dámosy Zsolt menedzser között arról, hogy alig két hónap múlva Erdei Zsolt a fővárosban bokszoljon a WBO (Boksz Világszervezet) félnehézsúlyú világbajnoki címéért a mexikói Julio César González ellen - írta a Nemzeti Sport.

"Olyan magaslatok, amelyekről korábban csak álmodoztunk"

Branco-Michalczewski és Gonzalez-Erdei döntők
Noha a korábbi félnehézsúlyú világbajnok Dariusz Michalczewski (48-1-0; 38 KOs) egyelõre nem döntötte el, hogy folytatja-e profi ökölvívói pályafutását, a WBA (Bokszvilágszövetség) már a hétvégén a szövetség világbajnoki ővének veterán védője, Silvio Branco (49-6-2; 30 KOs) elsõszámú kihívójaként rangsorolta új félnehézsúlyú ranglistáján. Ez azt jelenti, hogy a Tigris rögtön visszatérõ mérkõzésén lehetõséget kaphat a szervezet világbajnoki címének megszerzésére. Erdei Zsolt egyik barátjának a magyar bokszoló honlapján publikált cikke szerint mindez a WBO világbajnoki övét Michalczewskitől elnyerő Gonzalez és Erdei címmérkőzését valószínűsíti. (Gonzalez következő címmeccsét ugyanis mindenképpen az Universum rendezheti, amely viszont Michalczewskit feltehetően a WBA-övért küldi harcba).

"Azt hiszem, hatalmas lehetőség előtt áll Erdei Zsolt, és vele együtt mi is" - mondta a sportnapilapnak Dámosy Zsolt. - Madárnak esélye lehet arra, hogy visszaszerezze a Dariusz Michalczewski által kilenc évig birtokolt világbajnoki övet az Universumnak, azt hiszem, felesleges ecsetelni, ez mit jelentene a bokszvilágban. Nem Zsolt lenne az esélyes, ezt ő is nyilatkozta, ettől függetlenül hiba lenne őt megfosztani a lehetőségtől, hogy megpróbálja. A menedzser szerint már csak azért is hihetetlen az egész, mert jó esély van arra, hogy a ZDF televíziós társaság elfogadja a González-Erdei találkozót főmérkőzésnek, persze, egy másik meccsel együtt. "Ha tényleg övé a főmeccs, olyan magaslatokba jutnánk el, amilyenekről korábban csak álmodozni mertünk" - véli Dámosy.

A menedzser szerint "Madár" akkor lehetne igazán nagy sztár Németországban, ha megverné Gonzálezt, aki a németek hősét, Miczalczewskit verte meg, de szerinte egyelőre túl nagy falatnak tűnik a gála. Többek között az időhiány miatt, ami Erdeit szorítaná, hiszen két hónap állna csak rendelkezésre a felkészüléshez, de a szervezőknek se, állna sok idő a rendelkezésükre. "Még semmi konkrétum sincs az ügyben, csak tárgyalások zajlanak. Ha igazán akarunk valamit, akkor a hét végéig bejelentéseket kell tennünk" - szögezte le Dámosy Zsolt. A WBO-nak, az Universumnak és a ZDF-nek rá kell bólintania a találkozóra.

"Álmai álmai" a Budapest Sportaréna

A gála szervezője tudja, az egyetlen lehetséges helyszín a Budapest Sportaréna lenne, de kicsit tart attól, hogy sikerülhet-e a 10-12 ezres csarnokot megtölteni. "Ha elfogadják Budapestet, rábólintanak a González-Erdei meccsre, az hatalmas, minden eddigi Kokó-gála sikerét felülmúló dicsőség lesz a számunkra."

Erdei a szeptemberi, Juan Nelongo Perez elleni kisvilágbajnoki címmeccs után az Indexnek úgy nyilatkozott, "álmaim álma lenne a Budapest Sportarénában vívni életem első világbajnoki címmeccsét, de tudom, ez hatalmas szervezési munkával járna".

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.