Árpád
-2 °C
4 °C

Erdei: Életemben nem voltam ilyen kimerült

2003.09.08. 13:30
Erdei Zsolt két nappal a spanyol Juan Nelongo Perez elleni kisvilágbajnoki címmeccs után nyilatkozott az Indexnek fáradtságról, cigányzenéről és a világbajnoki címről.
"Katasztrófa volt amit az utolsó két menetben produkáltam, de úgy elfáradtam, hogy még életemben nem éreztem ilyen kimerültnek magam" - emlékezett vissza a szombati Juan Nelongo Perez elleni kisvilágbajnoki címmeccsére Erdei Zsolt. Madár elmondása szerint nem jól gazdálkodott az erejével, ez vezethetett ahhoz, hogy a találkozó végére szinte elájult.

Az Index érdeklődésére válaszolva elmondta: Érezte, hogy a tizedik menetet követően nincs erő az ütéseiben, így lábmunkával és fogással próbálta hatástalanítani a spanyol próbálkozásait. Úgy érzi megérte kockáztatni és nem félt, hogy az utolsó menetekben látott "utcai bunyóban" betalál egy "parasztlengő".

Tisztázott kérdések - cigányzenével

Az utolsó menetben látott jelenetekhez - Perez összeesett, mint akit lefejeltek - kapcsolódóan elmondta: "A meccs utáni banketten tisztáztuk az esetet, nincs harag, még cigányzenére is megtanítottam táncolni" - elevenítette fel szombat éjszakáját a magyar öklöző.

Arra a felvetésre, miszerint már korábban szüksége lett volna ilyen erősségű ellenfélre és ilyen hosszúságú meccsre így reagált: "Az Universum mögött hatalmas tapasztalat áll, és az ő véleményük szerint, még senki nem tartott olyan előkelő helyen tizenhat meccs után a WBO-nál, mint én. A jelenleg elfoglalt negyedik helyem alapján jövőre akár már vb-címért bokszolhatok".

Világbajnoki címmeccs, akár Magyarországon

Tegyük hozzá, a WBO-nál csak akkor nyílik lehetősége világbajnoki címért öklöznie, ha a szintén Universumos Michalczewski kikap, vagy befejezi sportolói karrierjét és megüresedik a cím. Erdei véleménye szerint a lengyel bokszoló talán már jövőre abbahagyja, de saját tapasztalatából tudja, nem olyan könnyű felhagyni a profi boksszal.

Amennyiben a Tigris a folytatás mellett dönt, úgy egy másik világszervezetnél kell megpróbálkozni, de miután a WBO-nál lett a legjobban felfuttatva, itt lehet a legkorábban esélye címmérkőzésre. A jövőbeli magyarországi fellépéséről így vélekedett: "Álmaim álma lenne a Budapest Sportarénában vívni életem első világbajnoki címmeccsét, de tudom, ez hatalmas szervezési munkával járna. Abban az esetben viszont az sem érdekelne melyik szervezetnél."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?