Klicsko és Sanders is biztos győzelmében

2004.04.23. 15:54
Vitalij Klicsko rendkívül komolyan készül a magyar idő szerint vasárnap hajnalban, Los Angelesben sorra kerülő Corrie Sanders elleni nehézsúlyú profi ökölvívó címmérkőzésre. Az idősebb testvér bosszút akar állni öccse tavalyi legyőzőjén.
"Nem becsülöm le Sanderst, mint azt tavaly az öcsém tette" - mondta Klicsko, utalva testvére, Vlagyimir kínos kudarcára a dél-afrikai bokszoló ellen. (Sanders tavaly márciusban a második menetben ütötte ki a kisebbik Klicskót.)

"Sanders gyors és nagyokat üt, így oda kell figyelnem. Amikor Chris Byrd legyőzött engem, akkor Vlagyimir állt rajta bosszút értem. Most rajtam a sor, hogy megtegyem ezt érte, Sandersszel szemben." Vitalij kitért öccse múlt hétvégi vereségére is. "Biztos voltam abban, hogy a testvérem könnyedén legyőzi Lamon Brewstert. Nem így történt, de ezen most nem gondolkodom. A saját mérkőzésemre koncentrálok" - értékelt.

Sanders véget akar vetni a Klicsko-érának

Sanders úgy véli, hogy riválisának lesz több veszítenivalója. "Biztosan rajta lesz nagyobb a nyomás" - vélekedett a dél-afrikai. "Harmincnyolc éves vagyok, különösebb tragédia akkor sem történik, ha kikapok, de természetesen győzni szeretnék." Sanders korábban úgy vélekedett, véget vet a Klicsko-érának, előbb megnyeri az övet Vitalij ellen, aztán nagy pénzért megvédi Vlagyimir ellen.

Klicsko a harminchatodik profi csatájára készül, eddig harminchárom siker mellett kétszer kapott ki. Sanders mérlege harminckilenc győzelem, két vereség. Egy győztese azonban már most van a Boksz Világtanács (WBC) övéért kiírt összecsapásnak: a menedzser Klaus-Peter Kohl 20 éves promóteri tevékenysége során először fordul elő, hogy egy világbajnoki párharc mindkét résztvevőjének ő szervezi a mérkőzéseit.

A vasárnap hajnali összecsapást megelőző a Staples Center mellett rendezett szabadtéri mérlegelésen a Boksz Világtanács (WBC) ranglistáján éllovas, 32 éves ukrán klasszis 111,1 kg-ot nyomott, míg 37 éves dél-afrikai ellenfele - aki a Boksz Világszervezet (WBO) bajnoka - 106,6 kilót.